tisdag 29 mars 2011

Kudos, stora mäktiga skoföretagsreklam, för klargörandet om vad som är trve crustpunkJag hoppas i alla fall att någon fick snuskigt mycket pengar för det här renommésnyltandet, som toppar allt jag någonsin sett tidigare. Beyond.

Be-fucking-yond.

En stilla kommentar i sann rättshaveristisk anda modell aftonbladet.se: inget av banden på pajen spelar crustpunk. Inget.

32 kommentarer:

Slobodan Burgher sa...

vilken idiot blandar charta 77 och g-anx? en mycket otrevlig och vulgär blanding.

Anonym sa...

… den idiot som då tagit fram den här reklamen, antar jag ?

Oh well, fuck it. En får ju hoppas att, precis som Nuffran skriver, den personen fick bra med stash i plånkan för det här horandet.

Kristoffer sa...

Måste varit någon som såg fel i kalendern och trodde det var förste april.

Skinny sa...

Nån som vet vad "lim-punk" är?

Joel sa...

Jag mådde dåligt av att läsa det där häftet. På vissa punkter var det intressant, samtidigt som jag visste att det var som att läsa direktreklam från pärm till pärm.

Anonym sa...

Men du 138. Du gör ju samma sak i aftonbladet, hur kan detta uppröra dig?

138 sa...

Ingenstans var jag upprörd. Snarare resignerad. Det var blott en förhoppning om stadigt kontantflöde för de inblandade.

Det är ok att du öser anonymt hat över mig och det jag gör. Hade positionerna varit de omvända hade jag nog gjort likadant. Damma fram kvällstidningshatet, bre på med floskler om Aftonhoran och Aftonblaskan, hata mer, känga ner på kommentarsfälten. Och så vidare. Bring it.

Men då får du utveckla likheterna mellan det jag gör och direktreklam liiite bättre. Hur mkt det än sticker i ögonen (och röven) så är jag journalist. Inte copy. Inget ont om det yrket, men det är bara inte vad jag gör.

NP: Poison Idea, "Pig's last stand".

Adam sa...

Vad är det för ett reklamhäfte?

138 sa...

Det är denna där reklambilaga i nya Vice. Den visa upp olika subkulturella symboler för att sälja in sina denna där varumärke. Den visa HA, Bandidos, sxe, metaaaal, Black Cobra, crustipunkilajnen - alla ska med! Tut-tut!

Anonym sa...

Kassett lyckas dom inte riktigt stava till, upprörande!

138 sa...

Kassett är skitsvårt att stava till. Gör ofta fel själv. Ett annat extreeemt svårstavat ord är terrass.

Ja, lite OT där, men ändå.

Stefan sa...

Hade jag inte varit rädd för att det är på riktigt så hade utgått från att någon behagat skämta på ett orimligt underligt sätt!?

Lim-punk är svårdefinierad, som en blandning av PIL och Anal Cunt spelad på fel varvtal ungefär.

....."som hår på en tvål" ??

138 sa...

PIL och Anal Cunt spelad på fel varvtal = Disorder?

Parne sa...

Med risk att framstå som Chrilles fluffer/get...

Chrille skriver huvudsakligen om musik och nöje i Aftonbladet/horan/get. Band som de flesta som läser den här bloggen nog gärna läser om. Han trycker in en och annan kniv i skitan på dom som förtjänar det också. Kanske i ett matkrönika. Är det så farligt?

Och visst, det kanske inte är sååå jävla rått att skriva på Aftonbladet, men jag ser ju hellre att än snubbe som Chrille gör sin skit där än någon annan. Jag har sagt det förut, att både Chrille och Ralf Gyllenhammar har räkningar att betala.

G-anx, FTW.

Parne sa...

Precis.

I ett matkrönika.

Jag är ert nya svensklärare. Vad är det som kryper? Ormet.

Björn sa...

Att jämföra Chrille och Ralph påvisar verkligen faktumet att det finns grader i helvetet. Ralph FTL!

138 sa...

Björn: FTL…?

Fuck To Live?
Funk Targeting Life?
Fucked Til Lesbian?
Faster Than Leather?

Anonym sa...

Det märks att kvällstidnings-mentaliteten har slagit rot 138. I sann sars-anda så blir min enkla fråga till en flod av näthat. Förstår dock att du blir paranoid, skinnskallar är arga på dig. Det kan få konsekvenser, tro mig jag vet! Men, det faktum att du som privatperson har ett grundmurat intresse för punk gör ju inte din yrkesroll mindre tvivelaktig. Direktreklam och aftonbladet är ju faktiskt bara olika nyanser av ett och samma blåmärke på sammhällskroppen. Visst KÄNNS det annorlunda att kalla sig för journalist istället för copywirter men för en som lever bland verklighetens folk är skillnaden försvinnande liten. Crustpunk i direktreklam vs black metal i aftonbladet? Som sagt bara olika nyanser.

Nu är detta ingen kritik mot dig som person eller mot din blog, jag tycker det allt som oftast är trevlig läsning. Jag lyfte bara i all stillhet ett ögonbryn över att detta verkade få dig att "rasa". I min värld, minimallönsträsket så ter sig världen ovanför ganska grumlig. Skillnaden mellan reklamare och journalist är inte alltid helt tydlig därifrån jag står.

Må väl

138 sa...

Ett rimligt inlägg och en bra kommentar. Kudos.

Andreas L sa...

Bara för sakens skull, skulle du vilja vara snäll att lägga upp sXe reklamen också. Pretty Please.

Gurgel sa...

Jag tycker nog anonym har en hyffsad poäng. Frågan handlade ju om "renommésnyltande" och aftonbladet snyltar ju på den musik-renomé som du drar in dit i lika hög grad som skoföretaget snyltar på den renommé som den anonyma reklamaren skrivit ihop.
Mekanismen är densamma: "Chrille är en sjysst kille som kan sin musik, aftonbladet är OK"
"Fan vad kul att dom skriver om crustpunk i sin annons, jag gillar det här skobolaget"

Och rättshaverismen fick mig förvirrad, Cimex trodde jag iaf var crust. Jag får nog läsa på och plugga mina subgenrer bättre

138 sa...

Anonym: Dagens ord är ”sars-anda”. Får jag lägga beslag på det?

Sedan vill jag gärna veta mer om det här:

”Förstår dock att du blir paranoid, skinnskallar är arga på dig. Det kan få konsekvenser, tro mig jag vet!”

Alltså, dina erfarenheter.

138 sa...

Gurgel: Visst har han en LITEN poäng, det var även därför jag gillade hans kommentar. Balanserad, genomtänkt, sansad, insiktsfull. Just balans och sans är ju ngt som jag ibland kan lida brist på (harkel, harkel).

Dock: Jag är gammalmodig på det sätt att jag tycker att konsten förbilligas om den skapas för och/eller används i kommersiella syften.

Jag tycker att swooshen bredvid ”I’ll buy all the uranium you’ve got”-gubbe dränerar Anti-Cimex på all dess konstnärliga värde och integritet.

Kraften och frustrationen i gruppens budskap försvinner när det endast används för att etablera någon annans varumärke. Konsten upphör att vara konst som berör, väcker känslor, säger något, förmedlar emotioner. Det blir bara ännu en reklampaus.

Ingen av er vill väl se Mona Lisa med en läskburk? Exakt samma sak.

Konst och kommersiellt kapital – ingen crossover där, tack.

…fast å andra sidan snackade jag med en kompis igår, som spelar med en Nike-sponsrad artist. Han hade inte fattat det. Hans respons var bara: ”Vore ju fett med ett par sneakers.”

Anti-cimex spelar svensk hardcorepunk, tungt influerad av den brittiska hardcorepunken (Discharge et al). Käng, om du så vill.

138 sa...

Andreas L: Men what the fuck. Den kommer ju med Vice, som är gratis. Ut och leta!

138 sa...

Andreas L: Men what the fuck. Den kommer ju med Vice, som är gratis. Ut och leta om du vill se en bild på Mouthpiece!

Tor N. sa...

"Chrille är en sjysst kille som kan sin musik, aftonbladet är OK"
"Fan vad kul att dom skriver om crustpunk i sin annons, jag gillar det här skobolaget"

De är nog inte ute efter att värva punkare till sin kundkrets, jag tror snarare att de använder "crustpunken" för att svennebanan ska få känna sig lite "farlig". Punken är högsta mode. Vi såg det först med Lady Gaga, sen Lykke Li, nu Nike. Snart kan vi gå på led och styra upp en Dischargetischa på JC. 2012. Slutet är nära.

Johan sa...

Det regnar ju guldkommentarer om dig! Såg denna av en slump:

"Ännu en bonnpöjk som tatuerat hela armarna och gjorde uppror i sin håla genom att bli vegan. Nu är han + 30 och kan inte riktigt släppa vegan grejen för det vore ju konstigt om man började äta kött igen. Men i hemlighet så frossar han kebab och trycker bacon. Det häftigaste band han vet är dropkick murphys för han tycker det är kul med säckpipor. Är med i naturskyddsföreningen och green peace och köper kravmärkta varor."

Vill höra med om din fäbless för Dropkick Murphys!

Andreas L sa...

Hahaha man jag har inte sett den i Malmö på väldigt länge. Jag tror bestämt att den måste blivit bannlyst där. Men tack för att du la upp bilden.

138 sa...

Johan: Ja, jag är ju punk på Berns så det är ju rätt givet att jag dyrkar Dropkick Murphys.

Andreas: Så lite så.

Anonym aka Busken sa...

Jag lyfter anonymitetens slöja och träder fram med mitt smeknamn. Tackar och bockar för det beröm jag har fått!

Vi tar det i tur och ordning, visst kan du få låna sars-anda, från början skrev jag faktiskt "svininfluens-anda" men det klingade inte riktigt lika bra som "sars-anda".

Gällande mina egna erfarenheter rörande skinheads så är det så att jag spenderade mina ungdomsår under 90-talet i en lite by som heter Mullsjö. Denna hålornas håla i västergötlands sydöstliga hörn var en smältdegel av satansdrykande kyrkbrännare, yxmördare och skinskallar. Jag fångades dock av definitivt 50-spänn vågen och skaffade tuppkam, nitade jeansjackan och köpte låtsas dr martens på din sko i Jönköping. Detta sågs inte med blida ögon av traktens skinskallar, att det sedan gick rykten om att jag vid den späda åldern av 15 år var en aktiv medlem i den antifaschistiska rörelsen gjorde inte saken bättre. Skinskallarna skickade hotelser brevledes, viftade med kniv och jagade oss genom byn med tillhyggen. Något enstaka hotsamtal ringdes till hemtelefonen och jag vill minnas att staketet till huset min familj bodde i spraymålades en ljus sommar natt...

Nu ska denna löneslav gå och lägga sig, trots att klockan inte ens har slagit 21.00. FML!

Vafan sa...

Med risk för att göra bort mig men dom punksen man ser på stan som i folkmun kallar Crustpunkare, dvs. svartklätt, nitjacka, patches, smuts och dreadshockey har ju i 99 procent av fallen en Anti-Cimex patch, vare sig dom per definition spelar crust eller HC. Däremot Charta-77, den ser du nog närmast på dom som i folkmun kallas "plattanpunkare" eller "nypunkare".

Anonym sa...

Ingen lyssnar på Charta 77, ingen.