fredag 25 mars 2011

Riddarna rullar ihop sin rimliga rock som en tidning och kör upp den i röven på Adept, Mats Drougge och LortenGöteborgarna Riddarna spelar väldigt rimlig rock – det har jag sagt förr. Bra band, bra album. Och Novoton har skickat över ett extra exemplar av trions debut. På vinyl, givetvis, och lämpligt att lotta ut.

Det här var ett tag sedan. Jag har sedan dess fnulat och skissar på en tävling utan att komma på något som är tillräckligt bra.

Så igår anlände Lorten och levererade den mest briljanta/sinnessjuka kommentaren någonsin i IJCHE:s historia, vilket säger en del. En hel del. Han sopar rent. Vet och etikett, fuck jävla off liksom.

Och jag har inte den blekaste aning om det är allvar eller gäck. Kudos.

Här är inlägget som genererade hatet. Här är kommentaren, helt oredigerad och helt i gråzonen mellan rimlighet och orimlighet.

”Hmmmmmm, du ’metalpunkfashionista’, som älskar Bullet. Sannolikt föredetta amoralisk urkraft, nu slakkukhängande fickpedofil, som smeker ditt kön med gamla triviala allmosor och konservativa minnen från kängpunkens glansdagar.

Vakna upp ur din svettiga feberpsykos, och titta dig själv i spegeln. Med största sannolikhet(om du har någon heder alls kvar i kroppen d.vs) kommer du avrätta dig själv med ett nackskott, på plats. Hur kan du, som aktiv ’punkmetalfashionista’, dömma ut ett av denna erans mest lovande, hungriga och oförstörda metalband? Det finns bara ett svar; Du är fan livrädd.

Liv.
Rädd.

Din tid är förbi, så lämna över stafettpinnen med stolthet istället för att runka den blå med din syniska bitterhet och ditt konservativa tidelag. Lite som 40-talisterna äter upp vårat samhälle med sitt byråkratiska svammel, äter du upp dig själv, baklänges, fast i annan kostym...

Och du ska kalla dig själv journalist, punkare...metalfantast? Satan själv skulle sparka din feta röv så långt från helvetets portar och låta dig sodomeras av guds ljus, om han läste dina sorgliga försök till religonsprostetik. Religon finns inte. Punkt.


Som sagt, vakna.

Året är 2011 och Drougge styr skutan framåt,tillskillnad från dig, din sittpissande, lathundsläsande bakåtsträvare. Späd gärna på fördomarna av den smygalkoholiserade, samhällsbittra, chipsälskande- metalpunk-vad du nu kallar dig själv (och som du faktiskt är) genom att gömma dig bakom förortsridån, styla med skön namedropping och med för trånga jeans från dressman,

Så medans din fru knullar din bästa väns son, låt den nya genetationen ta över och blomstra med all sin kraft, pompa och ståt. Aborter eller ej. Du är snart utdöd...

Och jag, Vi, kommer glatt att dansa på din grav!


//Lorten”

Tävling påbörjad och avslutad, pang bom. Lorten, du vinner Riddarnas lp. Maila mig din postadress så dyker den upp, inga frågor ställda. Min epostadress finns under min profil.

Det här är på fullaste allvar. Väl mött.

Ansvarsfriskrivning 1: Riddarna och Novoton har inget med den här tävlingen att göra. Jag agerar helt på egen vanvettig ansvarslöshet.

Ansvarsfriskrivning 2: Om jag hade en tidsmaskin skulle jag åka tillbaka till april 1906. Väl där checkar jag in på hotell Bristol på Klara Östra Kyrkogata i Stockholm. Syfte: Att bli bäste vän med Josef Stalin, som just då bor på hotellet. Jag blir hans livskamrat, ständigt vid den store ledarens sida, utmanövrerandes alla inom partiet. Jag driver fram utrensningar inom armén, spelar bakom Berijas rygg, skickar lönnmördare på Trotskij. Josef dyrkar mig. Hans öra äro mitt.

Väl efter andra världskrigets slut kommer kronjuvelen i min plan då jag övertalar honom att invadera och annektera Sverige. Ingen match. Snipp snapp snut så ser jag till att Trosa kommun jämnas med marken. Människorna fördrivs, sätts i läger. Bebyggelsen bränns, marken svärtas av sot och området cementeras för framtida parkeringsbruk. På så vis skulle jag förhindra att gruppen Adept bildas i Vagnhärad 2004.

25 kommentarer:

vessne sa...

på tal om rimlig rock - hur lyder utlåtandet om gudars skymning?

Kristoffer sa...

Nu har väl detta främst att göra med att jag har väldigt svårt för denna våg av hipsterrock. Men jag har mina misstankar om att Riddarna har ätit ur samma skål med skit som Adept, för det låter lika jävla dåligt. Bara olika nyanser av brunt.

Björn sa...

Detta jävla Adept, som spelar ÖVERALLT. Förutom Lorten - vilka gillar den här styggelsen och nemesis mot god smak? Jag menar, jag har sett dem live 2 ggr. Vad är oddsen?

DK sa...

Du är fan livrädd.

Liv.
Rädd.


ahahahahahaha

Kristoffer sa...

Jag hade aldrig ens hört talas om Adept innan det börjades tjata om dem på bloggen här, så tyvärr har du väl gjort ditt till att sprida deras namn ;)

Anonym sa...

Jag älskar dig.

Andréas sa...

Jag hade faktiskt inte heller hört talas om adept förrän jag läste om dem här och sen var de ju med i senaste CU. Nu har jag hört ett par sekunder från en låt och det var inte min grej, glömde bort dem sen... men, varför denna ilska mot just adept? Är medlemmarna svin eller whats up?

138 sa...

Varför inte, är väl en mer rimlig fråga? Jag har ork, tid, lust och ett internet att fylla med hat gentemot de som väljer att spela Slitz-spelet. Det går ju att säga nej.

Lorten sa...

Jag måste vänligt men bestämt tacka nej till det pris jag så
oförtjänat har tilldelats. Det skulle inte kännas helt rätt att få Riddarna uppkörda i röven, varken för dem eller för mig, om jag ska vara helt ärlig. Du kan få nöjet att tillfredställa dig själv rektalt med denna exklusiva utgåva eller varför inte något annat ur den magiska samlingen(säkerligen knökfull av pikanta pärlor), då du så ärofyllt bjuder upp till dans? Misstänker dock att din svullnande prostata bara skulle åstakomma mer skitpissande på nyfödda aborter och skamfilade newbies.

För mig räcker det med att du har nämnt mig, Slitz, Mats D och Adept i varje inlägg, sen jag sist befläckade ditt patetiska försök till opinionbildande kultur- och samhällskildring. Att mina ord har nästlat sig in under din hud och skaver likt en unken överkörd nikotinblöja i ditt mellangärde, och, om Vi har tur, utvecklas till en elakartad cancertumör. Att du har fallit offer för dina egna fördomar och föder upp ett lik på vatten och bröd. Hellre hatad av de hatade... Och vise versa.
Din svennesocialism stinker av ett moraliskt förfall där ditt "hat" har helt tappt riktning. Att folk betalar för att få trycka dina åsikter är, för mig, helt obegripligt. Men jag antar att folk behöver den där lilla extra kryddan i moset, taggen i sidan för att kunna känna sig medgörligt vanliga. Och där står du och smygrunkar i skuggan och trivs. En illusion av en subversiv punkmetalfashionista börjar ta form. Helt klart en könsförlängare i dina sargade ögon.
Att folk sen betalar för att läsa denna mustiga, hycklande organdi är en helt annan karusell.
Är det kreativitet mätt i pengar, eller viktig och generös samhällsupplysning? Hugg dig i ögat med en platt sten är du snäll. Dina åsikter i den här frågan är ungefär som ditt ansvar som journalist, helt obefintliga.
Dags att välja din Adept.

För att citera en framliden hummanist och verbal akrobat:
"medborgarnas moral bör faställas av fursten, som enbart bör ha nationens intresse för sina ögon.."
Eller
"Människans natur är oföränderlig: hon är självisk, aggressiv, girig och maktlysten, men i behov av trygghet och säkerhet."
Vilket som är relevant är upp till dig att avgöra. Allvar eller gäck.
Och genom att bevisa detta är även du en bricka i "Slitz-spelet".

Väl Mött, på riktigt!

//Lorten

Förtydligande: Ironin är död.
Paradoxala lösningar kan vara lösningen och Herrey för goldwynism (där av nackskottet b.l a)

Anonym sa...

Just ja, kom inte Bullet tvåa på den listan och Graveyard...typ...60någonting? Slitz-spel?

138 sa...

Kom igen nu. Ta emot skivan. Va int blygsam. Jantelagen, hä e ätt otyg.

Anonym sa...

Bra Lorten, hugg alla punk och rock talibaner i ögat med en platt sten. Hoppas det får dem att slappna av lite grann.

Finns väl annat att reta upp sig på att nån utser Adept till Sveriges bästa rockband, och göra dem till symbol för ert hat mot Slitz/Drougge och all musik som inte passerat talibancensuren.


Grymt band som liksom en massa annan bra punk, metal och annat ny skit tar över staffettpinnen och lyfter svensk musik in i framtiden.Och då refererar jag inte till Slitz listan whatsoever. Försvarar bara Adept..

Mest bitterhet och gammelhet som dryftas i dessa kommentarer. Adept styggelse och nemesis mot god smak? HahaHA...när blev det punkarnas (*sorry, kanske orättvisst kallar dig punk) att bestämma tyckte och smak. Inte i min bok i alla fall...

Men visst bandet verkar beröra och det är väl bra? Till skillnad från 99% av alla andra band som ingen bryr sig ett skit om.

/Perka

Anonym sa...

Jag vill inte vara den som är den men …

Ni HAR väl intellekt nog att hajja att det inte går att hugga någon med en platt sten va? Especially ett öga asså, som är en väldigt liten och skyddad yta att komma åt med ett platt föremål…

Fast ni gillar ju ADEPT såattvahetterja … Nej, förmodligen har ni inte det.

Sulla sa...

"bandet verkar beröra och det är väl bra?"

Asså... Det är ju ett inte helt korrekt antagande. Khaddaffi berör nog de flesta i Libyen men knappast på ett odelat positivt sätt.

henry fiat sa...

"Man vill bli älskad, i brist därpå
beundrad, i brist därpå fruktad, i
brist därpå avskydd och föraktad."

eller...?

138 sa...

Henry Fiat: Jag skulle vilja säga att jag är alla dessa hedersbetygelser, hoprullad till en enda Doktor 138.

Anonym sa...

ursäkta att jag trökar, klart det går att hugga med en platt sten min käre Watson.. även en kniv är platt om jag inte tar alldeles fel...ingen som sa något om att stenen inte kunde vara vass oxå

Och apropå Gadaffi och Adept liknelser. Jaha du...
Vad menar du egentligen. att band som bara berör på ett odelat positivt sätt får bildas och existera? Härlig logik. Vilka klassiska 'punkband' hade då existerat, om detta var ett kriterie?/Perka/Perka

Tompa sa...

Konstigt beteende=säga sig hata ett band som Adept men ändå dela ut överpretto pissmusik som du borde hata lika mycket som jag.

Nu gillar ju jag Chrille så inget ont med det där ovan, men jag måste ju inte hålla med om allt han skriver. Tvärtom är det långt ifrån. Dock så är Adept ett band för fjortisar och icke pålästa människor och helt värdelösa.

Och den som snackade ner om punk så kommer väl Adept från hardcorescenen (förvisso en hemsk del av den)=punk, släpps av Babs=punk (Eller ja, en gång iaf.).

138 sa...

Tompa: Alla olika, alla lika. Jag tror nog jag gillar enormt mkt musik som du hatar, och vice versa. Jag älskar ju DFA 1979 och Big Business, och där någonstans blir Riddarna rimliga. Om än, naturligtvis, inte alls i närheten av så bra.

Jag sa rimlig rock. Inte den bästa rocken i världshistorien.

OT: Vad är dealen med den där nya NA-singeln? När är den inspelad och varför? Och varför grisskriker han?

Björn sa...

Adept är ett band som på papper genererar pengar, eftersom det tilltalar oengagerade musiköron, som vi alla vet är fler än de kräsna trumpeterna.
Att som något sånär medveten Metal/Hc/Punk-konsument gå på det enkla tricket är häpnadsväckande. Att en tidning som Slitz hyller ett sådant band till skyarna påvisar bara vilket jävla skittidning det är.

Så, Adept är således cynisk pojkbandsmusik i HC-/Metalkostym. Och att de spelar på ALLA festivaler bygger inte på hårt sug från publiken, utan för att promotorn slänger med dem i paket med mer respektabla akter.

Johan Eklund sa...

Vad är Adept? Med tanke på att deras största fan, Lorten, inte behärskar svenska språket fullt ut, antar jag att det inte är så mycket att hänga i julgranen.

Johan Eklund sa...

För övrigt skulle jag nog tippa att Lorten antingen är Drougge själv eller nån ur bandet i fråga. Vilket innebär att din kritik hittat rakt hem i hjärtat på svinen. Fortsätt så.

Och för övrigt, du kan nog lista ut adressen själv. Varje bloggkommentar ska ha en IP-adress kopplad. Kör bara en whois på den så klarnar nog saken. Inte direkt svårt att spåra nån på nätet, då man aldrig är anonym, såvida man inte surfar via proxys eller dynamiska IP:n.

138 sa...

Johan Eklund: Kan du inte läsa? Adept är ju SVERIGES BÄSTA ROCKBAND 2011. Duh.

Johan Eklund sa...

Jajust. Förlåt.

henry fiat sa...

ah. http://www.bankrattsforeningen.org.se/bilder/shitz.gif

det var tider det.