onsdag 16 mars 2011

”God, my name is 138 (I hate you)”

”Det hävdas ofta att tron är en privatsak. Nu senast i Svenska Dagbladet där kritikern Martin Lagerholm vill ’låta förhållandet mellan Gud och den enskilda individen vara deras ensak’ (10/3).

Problemet är bara att det har blivit allt mer uppenbart att religion alls inte bara är en privatsak utan också en alltmer självklar dimension i det offentliga livet. Människor har olika tro och det påverkar våra sätt att tänka och handla. Av det skälet behövs fler öppna samtal om saken. Inte färre.”

Två präster slår ett slag för mer gudspåverkan i det offentliga rummet och samtalet. Och visst, vi behöver mer snack om religion – snack om hur vi ska vända den här oroväckande utvecklingen där himmelrikets förkämpar tar allt mer plats med sin lättkränkta tro.

Hur ska vi som aktivt väljer att inte förlita oss på sagor, klara oss undan alla dessa gubbar som vill våldta våra sinnen med sina patriarkala förtryckarkukar i Guds tjänst? Religionen ska bort, bort, bort från det offentliga rummet, in i de mörkaste av privata garderober.

Annars går det så här.

Gud är en ensak och ska så förbli. Låt oss andra slippa drabbas av hans hatfyllda och nerpissade dogmer. För i helvete, tänk på barnen! Barnen måste väl ändå skyddas undan herrens iskalla klor?

Artiklar och aktioner i klass med de som i Aftonbladet signeras Hans Ulfvebrand och Jan Forsell, får mig allt mer att svänga över från aggressiv ateist till aktiv gudshatare.


Präst som imam, Jesus som Allah – Krillebus hatar dem alla.

För övrigt: Nya Wolf-albumet ”Legions of bastards”. Låt nummer fyra, ”Jekyll & Hyde”. Huvudriffet är en ogenerad stöld från… Ja, vad? Kan inte placera det. Hjälp, någon? Jag är genuint intresserad. Tack.

13 kommentarer:

Anonym sa...

iOj. Man förstår ju varför du är arbetslös. Jag skulle inte vilja läsa en artikel av en sådan inskränkt "journalist" som du. Om man har så svårt att uppfatta nyanser som du verkar ha ska man nog söka jobb på Mcdonalds istället. Hur ska vi som aktivt väljer att inte förlita oss på sagor, och svajigga rockband klara oss undan alla dessa osäkra killar som vill våldta våra sinnen med sina misslyckade bassistdrömmar i Musikens tjänst? Musiken ska bort, bort, bort från det offentliga rummet, in i de mörkaste av privata garderober.

138 sa...

Nu är jag iof inte arbetslös.

Du är dock en idiot som inte greppar att svajiga rockband sällan har inflytande över viktiga samhällsfunktioner, medan religiösa dårar ALLTID vill ha just det. Nu är det väl kanske så att du ÄR just en religiös dåre som vill ha inflytande…?

Väl mött.

PS: Jag äter inte på McDonald’s.

Parne sa...

Fan Krille, du som släppt typ en miljard plattor och turnerat arslet av dig i både staterna och Europa, du ÄR fan den misslyckade bassistdrömmen personifierad.

Anonym sa...

Vad vet du om religiösa dårar... egentligen..? Det enda jag tycker är att debattörerna i fråga är ganska så sansade och sunda i sina resonemang.
Själv är jag bara en vanlig medborgare som håller på med musik.

Max har ganska goda hamburgare.

Anonym sa...

Vad vet du om religiösa dårar... egentligen..? Det enda jag tycker är att debattörerna i fråga är ganska så sansade och sunda i sina resonemang.
Själv är jag bara en vanlig medborgare som håller på med musik.

Max har ganska goda hamburgare.

138 sa...

Parne: Allt är relativt.

Om dina basistdrömmar består av att tjäna 40 000 000 000 000 kr och ligga med prostituerade, vilket jag misstänker att de gör om du gillar Kiss, så ja – då är jag fett misslyckad.

Om drömmarna däremot ursprungligen består av att släppa en demo och spela på den lokala fritidsgården, vilket de ofta gör om du är hardcorefreak och metalpunkare, då tycker jag att en miljard plattor och ett avturnerat arsle är helt okej.

138 sa...

Vanlig medborgare: Jag avundas din nära omgivning som får avnjuta din musik och anonymt glödande retorik på daglig basis.

Det jag vet om religiösa dårar är att en millimeter av inflytande och makt och rätt att säga till om saker, är en millimeter för mkt.

Hatten av till dig, din musik och din idioti.

Ludvig Nordahl sa...

http://www.youtube.com/watch?v=136xruSwlms

Anonym sa...

Ecce homo

Febertörst intill Gud-

Jag lyfter mina händer
-men huvudet faller tungt,
en formlös klump med sammantorkat svalg.

O att dricka det som gör otörstig!

Sådant är livet och annorlunda är inte döden:
På strupens limstång flaxar
fågeln fången.

Sakta kretsar tankar kring
den döda punkten; den döda punkten,
den som vi föds med:
Död och längtan till liv.
Död och begär efter liv.
Längtan att läskas.

Och att det är verkligt!
inte som ett narrspel
där jag är istället för mig
och du för dig
och dryck för dryck!

På ingenting kan jag tro
utom på Gud
-hur kan jag då tro!

Blott att han finns
så som han fattas mig.

Parne sa...

Krille>> Du förstår att jag tog ditt parti här va?

Var placerar man mig då? Jag menar, jag har alltid gillat KISS men har aldrig någonsin försökt bli rockstjärna. Däremot har jag sett halva Europa genom fönstret på en minibuss och sovit på squatgolv efter genomfört gig.

Jag tror fan jag är lyckligt lottad som förstår mig på bra musik.

138 sa...

Jovars, ville bara fucka lite. :-) icke-ironisk smiley.

Greg Elk sa...

Science flies us to the moon
religion flies us into buildings.

Funny how some people always see "punk" musicians as "failed" because they never got to play Globen...hmmm, I face this criticism on a weekly basis from my haterz.

Still...I choose to be like me when it comes to religion. I can be educated in the matter and tollerant to all points of view. But like you think it's the root off all the shit in the world and needs to go away.

Now where was that heroin, JD and number to the hookers?

Per sa...

De som kommenterar dig anonymt, blir fan bara dummare och dummare.