tisdag 25 november 2008

What we do is… shite?


Igår fick jag, tack vare en lagvidrig torrent, se ”What we do is secret", filmen om Darby Crash och Germs.
Jag är ett stort, stort Germs-fan.
Jag hade ett öppet sinne inför filmen.
Jag har inget emot Shane West, som spelar Darby, då jag följer ”ER” slaviskt.
Men.
Jag och Cornelia klarade 5 minuter. Sedan tittade vi på varandra och utbrast unisont ”vad i helvete är det här?!”. Inte ens de mest ruttna tarvligheter som jag kan komma på kan ens börja beskriva hur dålig den här filmen är. Cornelia frågade om regissören är australiensare, eftersom den har en atmosfär av ungdomsfilm från Australien, den typ som går mitt på dagen på SVT. Det är han inte. Han är bara totalt talanglös, ändå.
Själv associerar jag till ”Bullen”, ”Degrassi Junior High” och kompbanden i ”Guitar Hero”. Skådespelarna har uppenbarligen rekryterats från Vice Magazines Do-sektion samt Paris Hiltons bekantskapskrets. Kombinera med redigering som ansågs cutting edge ungefär när MTV lanserade ”The Real World”, och ni får en visuell, intellektuell och konstnärlig förnedring av grandiosa proportioner.
Vi stängde av efter 10 minuter och lite sporadiskt hoppande framåt. Största behållningen var att veta att vi inte betalat för att se denna makabra likskändning.

Apropå årets bästa skivor: Får en smygtitt på Lars Martinssons lista och inser hur frånkopplad jag är från metalvärlden numera. Morbosidad? Ars Diavoli? Helvete, nu hittar han ju bara på bandnamn rakt av.

Apropå att jag vill äga mindre: Traderahype, igen. Se här för Sarcofago, Sepultura, Sacred Reich, Refused, Regulations etc.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Är det okej om vi tar det där rakt av som omslag till nästa Planet Trash?

Anonym sa...

Ja fy fan! Kan bara hålla med. Drar till med den klassiska: jag vet inte om jag skulle skratta eller gråta. Har man läst Lexicon Devil eller sett Decline... och lite Germs videos så är detta så lång ifrån man kan komma. Hittade en tråd på imdb.com om en snubbe som hade skickat in lite textmaterial som skull filmas men det nobbades för att det var för "mörkt" och otillgängligt.

. sa...

Jag gick igenom ungefär exakt samma händelseförlopp för några dagar sedan när jag dragit ner den. Skillnaden var att jag trodde det var fel på mig, som inte gillade filmen, eller inte hade fattat att den var så jääääävla kass. Månadens besvikelse.

Herral de Santina sa...

Såg just att jag skrivit Guitar World, och inte Guitar Hero, som jag tänkte i mitt huvud.

Absolut absolut sämsta skådisen var han som skulle spela Pat Smear. Jävlar vilken... nej, jag kommer inte ens på ngt att säga om han talanger som skådis.

Sedan var ju problemet att alla var för snygga. Enda undantaget var faktiskt Shane som spelade Darby, honom hade de ändå gjort lite finnig och lönnfet, precis som Darby var. Darby var faktiskt svinful. Men sedan hade de stolpat in massa it-människor (it som i det, inte internet). Som Lorna, what the fuck?

Anonym sa...

Men hallå, orutinerat att inte känna till Morbosidad obskyr latinodödsdyrkare som du är. Tidigt band på nuclear war now prod.
*Minns nostalgiskt då du på riktigt trodde att jag hade hittat på bandet Profanatica och att deras logga med "julpynt" i var ett falsarium*

Anonym sa...

(Har första sjuan + lp´n med Morbosidad som du kan låna, jag tycker det är skitbra.)

Herral de Santina sa...

Efter att ha gogglat (så säger vi här på festivalen) insåg jag att jag vet vilka Morbosidad är. Känner igen logga, omslag + bandbilder men vette fan om jag hört dem. Den här bandbilden alltså: http://www.metalkingdom.net/band/img/d9/4258.jpg
Är det Otto/Regulations längst till vänster?

Julpyntade loggor = mitt värsta.

Daniel Josefsson sa...

Påminner om när Robban vägrade publicera en årsbästalista av Andreas Nordström eftersom han trodde att alla bandnamnen var påhittade. Detta var pre-Google, kan tilläggas.