söndag 10 maj 2009

Sleep: the sms remix

Goth-Henrik och Björn befinner sig i UK på All Tomorrow’s Parties. Då jag själv går in i en vecka av schlagerhelvete på jobbet, känns det extra bittert. Björn levererar några av historiens längsta sms gällande Sleep för att strö ytterligare glas i såret.

”Kort sammanfattning av Sleep-spelningen. Röven på Eletric Wizard är nu så uttöjd att man kan flyga in med en B52:a, köra en loop där inne och flyga ut igen, utan problem. Och då ska man komma ihåg att vi alla dyrkade Electric Wizard i förrgår. Sleep höll på att ta livet av oss.”

”Det gick för mig i brallan redan när de rullade ut Sleeps enorma backline. Fem gånger så mycket lådor och stärkare som något annat band. De öppnade (märkligt nog) med låten Holy mountain och körde sedan alla låtar på den skivan i oordning uppblandat med delar av Jerusalem. Efter tredje extranumret, när alla redan var mentalt söndertrasade, säger Cisneros att de tänker avsluta med en 15 år gammal låt som inte finns på skiva och som de aldrig kört live tidigare. Sen drar de igång med ett sånt jävla monster till låt. Stod och kämpade för att inte svimma medan tårarna rann. Den lät som en extra brutal och primitiv fortsättning på Jerusalem med samma typ av mässande vrålsång. 15 minuter fullständigt makalös doomterror. Efteråt stod vi alla bara och stammade och skrattade fånigt. Ikväll, efter Killing Joke, kommer reprisen… Man får nypa sig i armen tamefan.”

”Nyss på utekafé: Sleep och Electric Wizard i samspråk vid ett bord. Matt Pike och Liz Buckingham babblade friskt. Bra att Elwiz stannar kvar, ser och lär.”

1 kommentar:

Al sa...

Dopesmoker ffs