lördag 16 maj 2009

Twilight zone, a.k.a. Didn’t you get the memo regarding how we changed ”politiskt korrekt” to mean the complete opposite of what it used to mean?

Två män diskuterar I Just Can’t Hate Enough sinsemellan I en butik. De säger att det är ”den mest politiskt korrekta bloggen någonsin”. Jag kan bara se två förklaringar till detta:
1. Männen har precis lärt sig läsa.
Inte så troligt då de i alla fall rent fysiskt var vuxna. Och dålig har väl den svenska skolan inte blivit?
2. De har ändrat spelreglerna och definitionerna gällande begreppet ”politiskt korrekt” till att innefatta det absoluta föraktet för hela mänskligheten och dess förehavanden.
Mer troligt. Varför har ingen informerat mig?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Givetvis varierar innebörden av ordet politiskt korrekt beroende på tid, rum, proportioner och så vidare.
Det fungerar ungefär på samma sätt som begreppet mainstream.
138 ogillar fenomen så som pornografi, prostitution, samt rasistiska, sexistiska eller homofoba skämt.
Däremot kritiserar han aldrig marknadsekonomin eller kärnfamiljen.
138 har således åsikter som faller inom ramen för samtliga riksdagspartier utom möjligen Kristdemokraterna och Vänsterpartiet.
I den mån 138 har avvikande eller provokativa åsikter handlar det om fullständigt harmlösa sammanhang så som musik och kläder.
138 skulle möjligen vara politiskt inkorrekt i Nazityskland eller Nordkorea. Kanske till och med inom Pingströrelsen. Men inom dagens Sverige, i musik- och mediekretsar går det att påsta att 138 är mycket politiskt korrekt.

Anonym sa...

Skrev jag för resten att 138 hade avvikande åsikter när det gäller kläder?
Stryk det. 138 agerar enligt följande princip. Vicefest -- Vicekläder på. Hårdrocksfest -- hårdrockskläder på.

Herral de Santina sa...

Käre anonym. Det märks att du inte känner varken mig, min blogg eller min garderob särdeles väl. Jag beklagar att ditt fattiga liv berövats denna ynnest.

Dock så vill jag bara påpeka att jag inte har några problem med att kallas politisk korrekt. Absolut inte. Det är bara helt fel. Men visst, om valet står mellan att vara en komplett idiot och att INTE tycka det är ok att säga "svartskalle" och "negerboll", ja då är jag mer politiskt korrekt än Dileva.

Jag gillar att du kallar rasim, sxisim etc för "fenomenen". Typ som norrsken alltså? :-) (icke ironisk smiley)

Anonym sa...

Ärligt talat, är inte termen politiskt korrekt jävligt överflödig och intetsägande idag? Marcus Birro använder det om alla sina meningsmotståndare (dvs abortförespråkare, feminister, ironiker och litteraturkritiker som inte gillar Stephen King), Stefan Jarl om Filminstitutet, sverigedemokrater om folkpartister...varför inte lika gärna börja kalla varandra för idioter istället? Eller bättre: varför inte börja diskutera med seriös argumentation?

Anonym sa...

HAHA!!

Herral de Santina sa...

Är Birro en King-dyrkande, kvinnohatande abortmotståndare? När hände det? Eller har det alltid varit så?

J,C sa...

Tja, du kan ju titta på hans blogg. Sök på "abort" eller "politiskt korrekt" så lär du ha att läsa ett tag framöver. http://www.marcusbirro.se/bloggen

Kul blogg det här annars!