onsdag 29 juni 2011

”Nytt Tjernobyl/Inte vad vi behöver”En timme och fyrtio minuter försenat. Ingen luft. Tonåringar med färgglada linnen, denimshorts och tält. Vad i helvete gör jag på det här toktåget på väg mot folklighetens högborg Peace & Love?

Jag åker aldrig tåg. Nu har jag lyckats göra det fyra gånger på mindre än två veckor. Tre av dessa avfärder har drabbats av förseningar. Hur är det möjligt, år ut och år in?

Nåväl, efter hippiefestivalen bär det av till Göteborg igen:Tills dess fördriver jag tiden med 16 858 låtar satta på slumpvis uppspelning:

Kreator: Take their lives
Usurper: Wrath of god
Black Sabbath: Air dance
Cannibal Corpse: Edible autopsy
Nice Cave & The Bad Seeds: The kindness of strangers
Wolfbrigade: Comalive
Government Issue: Lost in limbo
The Come N’ Go: Petrol
Nuclear Death Terror: The darkest age
Crass: Angela Rippon
Venom: Stand up (and be counted)
Silver: The stand
Sick Of It All: Locomotive
Autopsy: Charred remains
Misfits: Static intro
Motörhead: Dirty love (alternative version 2)

Paus för att lyssna på hela ”Totalitarian sodomy” och ”Graveyard of utopia”, av och med World Burns To Death, samt ”Seer” med Witch.

Cross Stitched Eyes: Spår 03
Poison Arts: Crawl ahead
Reverend Bizarre: Cirith Ungol (alltid?!)
Hellbastard: Death camp 3
Electric Wizard: The hills have eyes
Venom: At war with Satan (full re-edited version)

8 kommentarer:

Zardoz sa...

Förseningarna är, kvällspressens ihärdiga påpekanden till trots, inte SJ:s fel allena. 30 år av nedskärningar på budget till spårunderhåll m.m. från regeringen(blå som röd) och sinnessvaga individer som inte inser vikten av dubbelspår och lägger ofantliga summor på projekt som Botniabanan har lett fram till rådande kaos.
Om jag inte minns fel är det 41 olika bolag som trafikerar Sveriges spår så när ett tåg blir sent drabbar det i sin tur många andra eftersom det alltid måste finnas vissa marginaler, och att turlistor är gjorda som så att om man halkar efter i tidtabellen underprioriteras man mot tåg som ligger rätt i sin tabell och får åka åt sidan för att inte sinka dessa. Kände bara att jag behövde försvara SJ lite som fått ta oförtjänt mycket skit, av en skuld som egentligen mestadels kan tillskrivas flera decennium av återkommmande hjärnsläpp från högre instanser.

När det skjuts till 800 miljoner låter det kanske bra(bättre än inget iofs), men det skulle behövas många, många miljarder för att få någon ordning på rådande situation.

P.S: Glöm inte att såga Volbeat igen!

MVH, lokförare/bloggläsare.

138, a.k.a. CRJ sa...

Tack för bra inlägg. Dock får jag inte skriva om Volbeat längre. Fansen rasar.

Yosh sa...

Jag uppskattar dina låtlistor vilka ger mig bra tips på band jag annars kanske inte skulle stött på.
Skulle du kunna lägga ut en spotifylista?

138, a.k.a. CRJ sa...

Nja. Jag tycker Spotify är jobbigt. Kanske mest för att jag är för snål för att betala för den reklamfria versionen. Plus att enda gången jag försökt så blev jag så less på att inget av det jag verkligen ville ha fanns. Men den hittar du här:

http://denmagiskasamlingen.blogspot.com/2010/08/christoffer-rostlund-jonsson.html

Tveksamt om du finner något du inte hört dock.

Den här killen styr bra listor:

http://nightstickjustice.blogspot.com/

sikas sa...

skriver du ner alla låtarna eller har du bra minne?

138, a.k.a. CRJ sa...

Minnet är helt okej men fingrarnas är snabbare. När jag är klar med en slumpsession är det bara att backa spelaren till utgångspunkten och blixtmata igenom.

NCF sa...

"När det skjuts till 800 miljoner låter det kanske bra(bättre än inget iofs), men det skulle behövas många, många miljarder för att få någon ordning på rådande situation."

Om jag inte har helt fel så är de där 800 miljonerna en höjning efter typ fjolårets sänkning med 700 miljoner, så egentligen är det ju bara ett tillskott på 100 millar, alltså typ ingenting alls.

Om jag inte har helt fel, alltså.

pepe pepino sa...

dr landås?