tisdag 7 juni 2011

IJCHE: Nu som portfölj

Jag ingår numera i någons portfölj. Kudos, Sinistrare.Extra kudos för att det är till någon sorts tävling som min nemesis Hanna Fridén håller i. Jag tror inte den ansvarige kan räkna med vinst.

8 kommentarer:

Kristoffer sa...

Men då kan du ju tydligen även räkna dig som rockstjärna, alltid ett plus på ditt CV ;)

Maria sa...

Varför är hon din nemesis?

Fredrik sa...

Jag fattar ingenting. Hanna Fridén är i alla fall snygg. Till skillnad från mig.

138, a.k.a. CRJ sa...

@MARIA: Vi bröt mot reglerna och hade ett internt mediabråk om något fullständigt oväsentligt.

Hanna Fridén sa...

Varför är jag din nemesis? Vilket bråk? Är det något som hände för typ fem år sen eller så? För i så fall har jag glömt det. Inte för attvara dryg eller så, men jag vet ärligt talat inte vem du är och kom hit nu för att jag narcissistgooglade mig och blev lite förvirrad? Så förklara gärna för det är rätt skönt att veta vilka och varför anser mig vara deras "nemesis".


Och nej, med tanke på att ingen kan varken vinna eller förlora i Portföljjakten så skulle jag vilja påstå att det är synnerligen omöjligt för mig att vinna någon utmaning där. Utmaningen är att alla ska följa ett tema, sedan ska alla visa upp varandras bidrag så att alla ger varandra trafik och feedback. Det är ingen tävling, ingen röstar på något, utan vi ger varandra feedback, gör en sak tillsammans och är glada. Om det hade varit en tävling skulle det vara rätt knepigt att jag själv deltog med tanke på att jag arrangerar det. Det går liksom inte.

Portföljjakten kom i alla fall till för att många ställer frågor till mig om hur man arbetar som illustratör och formgivare då jag både arbetat som illustratör, formgivare, varit projektledare för den grafiska produktion av både magasin och böcker samt att jag anställer illustratörer regelbundet i mitt jobb och vet hur branschen ser ut från båda hållen. Portföljjakten är alltså ett tillfälle för människor som är mindre etablerade att:

1. Utveckla sin portfölj med saker som är bra att ha där.
2. Lära sig olika saker som man bör veta som illustratör eller formgivare både vad gäller tryckteknik, färger, layout osv.
3. Hur man söker jobb.
4. Hur man får människor att hitta deras bilder.
5. Hur man berättar historier med bilder.

Osv. Den går i alla fall genom de här sakerna. Det är så långt ifrån en tävling man bara kan komma.

138, a.k.a. CRJ sa...

Det var en lätt skämtsam referens till ett pubertalt massmailande om Popmani som vi ägnade oss åt i en inte alls för avlägsen forntid.

Annan sa...

Gött mos!

Beräknar nu ha täckt in hela svenska internets, efter att ha bloggats här, hos Julia Skott och Hanna F. Världsherraväldet är nära.

760 sa...

är det något man kan vara säker på så är det att om man nämner hanna fridens namn någonstans på nätet så har man genast en tegelsten i sina kommentarer.
vissa saker ändrar sig aldrig.