lördag 22 augusti 2009

Inglorious basterd #1
aka ”Screaming death/In the beast’s lair”

”Ett dåligt skott kan betyda döden – för mig. En sårskjuten björn är livsfarlig.”

”Innerst inne hoppas jag verkligen att det är som i sången: ’han är inte farlig, bara man är varlig’.”

Annika Rydman, DN:s mollusk i Umeå, peppar på den kommande björnjakten i skogen. Charmigt. Ett litet tips Annika: Vill du inte riskera att dödas av en björn, åk inte hem till björnen och försök mörda den. Vad har det där djuret gjort dig? Inget. Så sluta gnäll.

Mollusken fortsätter blubba:

”De allra flesta som skadas av björnar är just hundförare. Alla ni som plockar bär och svamp i skogen kan andas ut.

Och:

”För många jägare är det en dröm att få skjuta en björn. Man kan ju undra varför. Kanske är det för att björnen precis som vi människor står överst i näringskedjan. Björnen behöver inte vika för något annat djur än möjligtvis oss tvåbeningar.”

Absolut, absolut, absolut lääängst ner på sympatiskalen: Jägare som går på en rejäl ramnit ute i vår svenska fauna. Björn: Attack!

4 kommentarer:

henry fiat sa...

Jan Guillou, som annars är en mollusk utan dess like med en gubbkuk som är lika förkrympt som hans underarmar, skrev nån gång en bra sak angående Ola Skinnarmo och nån polare till honom som skulle ta sig över Grönland på skidor och därför var tvungna att lära sig skjuta med pistol och gevär om isbjörnar kommer för nära. Hans mening var i stil med det du skrev, att om Ola Skinnarmo och hans dumpolare ville undvika isbjörnar kunde de ju låta bli att åka till Grönland.

Sen att Jan Guillou åker på jaktresor till ryssland för att skjuta just björn visar ju bara på att han är inkonsekvent och ännu dummare i huvudet än vad man först kan tro.

Ebichu sa...

Leave the bear alone.

Och lon, och vargen, och järven, och räven...

138 sa...

Jan Guillou: Var det inte han som sa att det är tre saker en riktig man måste göra för at kunna kalla sig en riktig man:
1. Bygga ett hus.
2. Skriva en bok.
3. Gör en brud på tjocken.

Eller var det Ulf Lundell?

Andréas sa...

Slakterierna tar inte emot björnkött, men jägarna de skjuter på... troféjakt kallas det.
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=4813144