måndag 17 augusti 2009

Pigs lose

Chockerande nyhet 1:
”Näe, ere sant?! Kan vårt Auswitch-liknande förhållningssätt till djuren och den massindustriella dödskult som köttindustrin utgör, kan allt det verkligen leda till pandemier? Nya, dödliga virus? På sikt mänsklighetens undergång? Näe, nu blommar löken!”

Chockerande nyhet 2:
”Näe, ere sant?! Finns det inte tillräckligt med ripor att skjuta ihjäl i fjällen?! Finns det alltså inga fridfulla fåglar som de hederliga, rakryggade männen med gevär kan få mörda ifred? Skandal! Stackars, stackars jägare som får åka hem utan några fjäderklädda lik i bagaget.”

DN:s helsidesartikel om den otroligt viktiga chock #2 finns inte på the world wide web. Låt mig summera: Jägare vill skjuta vilda fåglar. Det finns inte tillräckligt med vilda fåglar för att alla jägare ska få döda. Det tycker jägarna är tråkigt. ”Buhu”, säger jägarna, ”vi vill ju mörda!” Men anledningen till denna prekära, ripfria situation har inget att göra med att jägarna år efter år skjuter tonvis med ripor. Nej nej, absolut inte. Det finns helt klart inte ett enda samband mellan de två. Aldrig.

Soundtrack medan kvinnora i mitt liv sover i rummet intill:
Vinylsjuor med Angst och Anti-Bofors.

Inga kommentarer: