torsdag 17 december 2009

Cornelis Ov Hell

Rimligt? Orimligt? Svårt att avgöra.



Hank von Hell som Cornelis Vreeswijk!

Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Hell, blir Cornelis Vreeswijk när filmen om hans liv blir verklighet. Filmens arbetstitel är MEDBORGARE, GOD AFTON! och produceras av Martina Stöhr på Chamdin & Stöhr Film. För regin svarar Amir Chamdin.

Hans-Erik Dyvik Husby är främst känd genom sitt band Turbonegro, men har under hösten även spelat titelrollen i publikframgången ”Jesus Christ Superstar” på Det Norske Teatret i Oslo.

Regissör Amir Chamdin säger:
– Att jag faller för Sveriges största outsider, Cornelis Vreeswijk, är ju inte helt konstigt med tanke på vilka filmer jag har som referenser. För mig var det viktigt att hitta min personliga tolkning av Cornelis och i och med Hans-Erik föll projektet på plats. Först då kände jag mig helt säker på att göra filmen och att den även kommer att vara relevant för en publik idag.

MEDBORGARE, GOD AFTON! är en film om en av våra största musiklegender. Ett hårt konstnärsliv som började om lika många gånger som det havererade. Men främst är det en film om en man som hela sitt liv sökte efter kärlek och bekräftelse. Manuset är skrivet av Antonia Pyk.

Filmen produceras av Martina Stöhr med Daniel Sachs som exekutiv producent, och är en samproduktion mellan Chamdin & Stöhr Film, Sonet Film – Peter Possne, Sveriges Television – Gunnar Carlsson, Warner Music Group – Magnus Palmborg och Film i Väst – Jessica Ask, med stöd av Svenska Filminstitutet – konsulent Peter ”Piodor” Gustafsson och Nordisk Film och TV-fond – Hanne Palmquist.

Inspelningen startar våren 2010 med beräknad biopremiär den 12 november 2010. Distribution: AB Svensk Filmindustri.

Vi återkommer med ytterligare information i samband med inspelningsstart huruvida detta är rimligt eller orimligt.

10 kommentarer:

Lisa D-H sa...

Visste du att Hank sjunger en duett med Carola på hennes nya julskiva?!

Herral de Santina sa...

Ja. Allt går för verklighetens folk. En böghatande kristen sekttoka sjunger duet med en man som byggt hela sin karriär på heroin och bögeri. RIMLIGT.

Anonym sa...

amir + haertis + cornelis = kan bara bli hur underbart som helst

om gud vill

Patrick sa...

Att Hank och Carola jobbat ihop är vill inte så konstigt - de är lika kristna båda två.

MkH sa...

Heroinmissbruk jämnställer jag med att vara religös. same same diffrent poision.

Anonym sa...

hank är ju kristen heroinist och 100% hetrosexuell, passar bra med dom andra tuff kristna musikerna faust och hellhammer. fan alla är kristna i det där jävla skitlandet.

Mayhem feturing Ulf ekman

Andreas KRNM sa...

Cornelis Vreeswijk som ämne är en jävla snoozefest. Ser mer fram emot den eventuella lyteskomiken i Hanks skådespelande.

kalle sa...

Tyvärr är Hank djupt kristen...

för att motverka ,den i finanskrisens bakvatten alltmer tilltagande religösiteten, beställ vego delux (länk bifogad). Perfekta julklappen. För en garanterad okristelig jul, dvs utan exploatering & våld.

Denim Demon sa...

Finns det INGEN som kan sluta punda å horsa utan att vända sig till gud?!

Hank Von Himmel sa...

Vad förväntar ni er? Det var ju gud som uppfann heroinet, allt för att folks idoler skulle trilla dit och sen bli tokkristna.

Jävligt sneaksy if you ask me.