tisdag 15 december 2009

”She lives in God’s house; with Jesus and Mary and the ghost and the long eared donkey and the talking walnut.”

Den globala vänstern famlar tydligen efter korset enligt dagens DN. Det är självklart fullständigt orimligt. Alltid lika coola Nina Björk viftar irriterat bort Terry Eagletons nya bok ”Reason, faith and revolution: Reflections of the God debate”. Han läser Bibeln som ett marxistiskt manifest och ger tummen upp till Gud, Jesus och den pratande valnöten.

Icke, säger Björk: ”Om vi ser den svenska socialdemokratin som vänster är den onekligen i behov av ett nytt, levande språk. Men det lär inte komma från vare sig sex- eller Gudsprat. Om Terry Eagleton inte kan leverea, då tror jag ingen kan.”

Jag tänker på den gången då en bekant till mig fick ett feministiskt hotbrev med formuleringen ”din kuk står i vägen för en bättre värld”. Konceptet om kuken som ett massförstörelsevapen i all ära, men jag omformulerar påståendet för att bättre passa våra akuta tider:

Din gud står i vägen för en bättre värld.

Ja, just det – din gud. Inte min. Din.

Syraslängande talibaner, böghatande svenenpräster, hjärntvättade Hare Krishnas, moderata muslimer, källarpredikanter i Rosengård, tant Agda 80 år i Tornedalen som går i kyrkan varje söndag, vanliga hederliga halvreligiösa Svenssons, Carola, progressiva kvinnopräster, påvar, prelater, ockuperande bosättare som slänger ut barnfamiljer på bar backe, Polens regering, Göran Hägglund och hans KD-maffia, sektledare, Tom Cruise, Juliette Lewis och den pånyttfödda hipstern Åsa Waldau.

Ni och er tro står alla i vägen för oss som vill leva i en rimlig verklighet. Kan ni vänligen avlägsna er. Tack.

10 kommentarer:

AMK sa...

...en annan typ av dyrkan. The Mother Chick. Hon i Danzig videon...har tydligen frrrreakat lite.


http://www.youtube.com/watch?v=liwyLFAX3yM

henry fiat sa...

men buddhisterna då?

Herral de Santina sa...

Jag vet lite och ingenting om buddhisterna. Men jag gissar att de hatar bögar och brudar, korrekt?

Mikael Kjellman sa...

Ang. buddhism och er okunskap
Budet är att man inte ska missbruka sexualiteten genom att vara oansvarig eller skada andra - helt rimligt enligt mig.
Siddharta Gautama - historiska Buddha nämde aldrig något specifikt om homosexualitet- Därför borde budet gälla alla så länge man är sjysst mot sin partner.

Buddhas lära kan mycket förenklat sammanfattas som en önskvärd befrielse ifrån lidande och begär genom rätt handlande och medvetande.

Siddharta var ointresserad av frågan om hurvida det finns en gud(allsmäktig skapare) eftersom han inte ansåg att det bidrog till målet att utplåna lidandet. (Många tolkar Buddha som agnostiker)

Herral de Santina sa...

Se där. Buddhism 101. Tack Micke.

Jenny sa...

Och Carola är pervers i någon slags låtsad hemlighet. Och Sverige håller henne bakom ryggen och tystar ner saftiga sms om savande könsorgan med mera. Himla roligt, och frågan är om man borde tacka och ta emot hyssjandet eller be om mer skandaler.

Kristi Brüd sa...

att hon har en könsdrift är väl det minsta problemet med carola, din sexist.

Jenny sa...

Moi? Jag har inga problem med att Carola har en könsdrift, skenheligheten däremot.

MkH sa...

Behead everyone that says that religions are violent!

Mulle sa...

Helt fantastisk film! att dom använder utryck som "ödesfråga" gör saken än bättre. Dock fett minus för musiken,vad är det med frimicklare och musiken?