fredag 21 maj 2010

”Drick vodka, däcka, blötlägg bönor över natten”


Klackspark om metalmat inne på dagens inte alls särskilt smygkommunistiska kultursidor. Så här lyder den:

Nu när matlagningsfetischismen tagit över nästan all media återstår bara att exploatera subkulturerna. Metalkokboken ”Hellbent for cooking” (Brazillion Points) infriar inte alla schablonbilder, även om en del bockas av.
Omslaget pryds inte av någon galen slaktarkock med blodfläckig Plura–kalaskula utan av en ung skivsamlartjej i förkläde med obskyra bandloggor. Kanadensiska Annick ”Morbid Chef” Giroux har sammanställt sina favoritbands favoritrecept i ett globalt ”alla olika, alla lika”-projekt: hårdrock och matglädje förenar. Alla ska med i heavy fucking metals brödraskap. Och kan du ha överseende med klichéerna ”steg ett: knäck en bärs” och ordlekarna ”death to false meals” finns här mycket gott.
Eyehategods blodröda New Orleans-bönor med ris verkar vara en läcker kryddbomb, även om jag hoppar över ”drick vodka, däcka, blötlägg bönor över natten”-steget. Doomfanatikern Wino kittlar med Soul Brownies som blandas ihop av köpt kakmix och siktad cannabis. Inget krångel.
Allt får inte tummen upp av Morbid Chef. Piledrivers hundstuvning – nej tack. Thailändarna Surrender of Divinity fick underkänt på råa cobrahjärtan med whisky. Och peruanska Goat Semen fick stryka sin marsvinsrätt. Med Erik Haags smådjurschock i SVT i färskt minne är det lika bra. Någon gräns måste även makabra gourmander ha.
Christoffer Röstlund Jonsson


Megababy.

3 kommentarer:

David Noaksson sa...

Och kan du ha överseende med ordleken "kock'n'roll" är det en mycket välskriven kulturnotis.

Herral de Santina sa...

Tack.

JC sa...

Annars måste jag väl säga att Pluras förrätt "Sillmacka och absinth" är rätt hård ändå...