måndag 25 oktober 2010

”Let’s go fucking crazy!”: Ozzy Osbourne till Sweden Rock Festival 2011



Min debut på dessa glansiga sidor landar i butik den 9 november. En milstolpe i min, och tidningens, existens. Men jag tror att störst fokus hamnar på att Ozzy Osbourne blir en av huvudakterna på Sweden Rock Festival 2011. Tyvärr.

Själv intervjuade jag Jus Oborn i Electric Wizard igår. Epitetet ”haschtomte” har aldrig varit mer aktuellt.


Suicidal Janne Långben for life.

14 kommentarer:

erik sa...

Ska du kontinuerligt lämna in texter till sweden rock? fan alla som format ens musiksmak verkar ju droppa av cum (vidrigt skrivet...) och börja på srm... man får väll avsluta sin 10 åriga pren på cum och byta till srm också då antar jag... fast punk och hc kanske fortfarande är bannlyst där...

Herral de Santina sa...

Ja, hardcorepunk är fortfarande heeelt persona non grata på SRM. Har just gått igenom första bataljen där jag försökte få in Kriegshög på årsbästalistan, då det låter som Motörhead möter Bathory. Jag förlorade.

K sa...

Inte ett inlägg än från dig om dagens musiksnackis, Lilla Lovis... men det kanske kommer? har du missat det så kommer länken här:
http://www.youtube.com/watch?v=A8NFaeP_LKA

Herral de Santina sa...

Eh. Jag har nog faktiskt inget att säga om det där. Känner mig... 30+pryd.

Herral de Santina sa...

Glömde säga att hunden var söt.

K sa...

Jag är med 30+ men känner ju det som genialiskt! Det är ju lika uppsendeväkande som wayne/jayne county måste vart när det begav sig i punken, här bänderman på könsroller och normalitets begrepp och provocerar som punken önskade att den kunde göra än idag. Att bloggar i Sverige inte hittar något bättre att skriva om det än att jämföra det med Eddy Meduza eller Onkel Kånkel känns ganska konstigt tyvärr. Känns ju inte direkt som detta har något med orginal könsrocken att göra alls...

Anonym sa...

Tut tut!

SRM är nya CU. Fan, snart har väl mer än halva personalsstaben på förstnämnda blaska (blaska! hej 90-tal) har väl ett förflutet på CU?

Och där får darobban stå med skammen och tröstdricka Singha och torka tårarna med en uppsjö av gamla HIM-knäck (knäck! hej igen, 90-tal).

Herral de Santina sa...

K: Jag har inte följt ngn debatt, men att nämna Eddie och Ånkel bara för at ordet ”kuk” förekommer, känns infantilt. Normfuckande och könsrollsupphävande modell 70-tal är en bättre jämförelse, precis som du säger. Även om Wayne County, och Lilla Lovis, rent musikaliskt är bättre i teorin än praktiken. SOm mycket musik är.

Johan sa...

För egen del är jag rätt trött på saker som uppenbart fabricerats för att bli "youtube-fenomen". Högst sannolikt ligger sköna trettioplus-snubbar med sköna reklamjobb bakom låten och den medföljande bloggen (såna snubbar som säger saker som "Det gäller att sälja en story, ett koncept"). Gubbsjuka förklätt till femme-feminism.

Jag saknar Shampoo.

Herral de Santina sa...

Johan: Black Ascot, you think?

”Oh no, we're in trouble” etc.

smegMMA sa...

Vad är det för jävla idiot som kallar sig för "K"? Det ska den ge fan i.

Johan sa...

Liknar Black Ascot i avseendet att det avgjort inte är någon enda verklig tonårstjej inblandad i projektet, vilket - förutsatt att jag har rätt, vilket jag visserligen har - gör att det hela känns spekulativt och rätt obehagligt. Paralleller ska nog snarare dras till Dr Bombay än till Wayne County eller Eddie Meduza.

Ps, nedan ett klipp med Al Jolson. Normfuckade och gränsöverskridande eller helt enkelt rasistiskt?

http://www.youtube.com/watch?v=1jIVuuNcg3w

Herral de Santina sa...

Johan: Först tyckte jag att det stod Al Jourgensen. Drog igång klippet, satt och väntade på Ministry-twisten. Den kom inte.

Jag tror nog att minstrelshower sorteras under den enkla kategorin ”straight up rasistskit” (se: Negerbollsdoktrinen för referens).

Johan sa...

Frågan var retorisk, de allra flesta sorterar nog minstrel som rasistskit. Ändå kan jag sätta en femma på att du lätt kan hitta en c-uppsats med titeln "Al Jolson and the perfomativity of race". Apropå om man verkligen fuckar med normer bara för att man klär ut sig.