fredag 29 oktober 2010

I love the smell of kock in the morning

Morgon-tv. Vilket fruktansvärt makabert påfund. Vem i helvete vill se en landslagskock stå och fräsa pilgrimsmusslor halv åtta på morgonen? Eller en påfräst Andreas Kleerup. Det senare är att föredra. Men ändå.

Subkulturell spaning i ottan #1: I Klungans barnprogram ”Dafo” i SVTB syns en Iron Maiden-tröja på en av dockorna. ”Killers”-eran, tror jag nog att det är.

Subkulturell spaning i ottan #2: Hem och skola, den bruna föräldraorganisationen som ägnade åttiotalet åt att bekämpa moraliska väderkvarnar som W.A.S.P. och ”Motorsågsmassakern”, får sina fiskar varma i ”Uppdrag granskning”. Organisationen är numera blott en front för ett telemarketingföretags jätteprofit. De är korrupta jävla supsvin, kort sagt. Skattepengar och lurendrejeri, FTW! Kör på strupen, Janne Josefsson! Go go go!

4 kommentarer:

Julia sa...

Allt går att småprata om vid frukostbordet. Krig, otrohet, foundation.

Kristoffer sa...

Men hallå där 138! Lite konsekvens om jag får be: http://canthateenough.blogspot.com/2010/10/korruption-mutsystem-tagande-av-mutor.html
Visar inte helt enkelt HoS vägen in ett samhälle med lite mer socialt glidmedel, lite mindre jantelag, mellan privilegier och de privilegierade, mellan business och versamhet?
Ett föredöme? Nu föreslår jag att du börjar sälja frukost och blöjbyten hemma: en kram för ett byte, ett kognitivt framsteg för en skål gröt!

Herral de Santina sa...

Ja, det blir ju en krock där mellan min avsky för Hem och skola och min beundran för skamlös korruption. Det är ju svårt att INTE imponeras av:

* Någon som på frågan ”är det rimligt at 80% av de insamlade pengarna går till ett privat telemarketingföretag” utan att blinka säger ”ja”.

* Någon som kryddar upp medlemssiffrorna från strax under 4 000 pers, till 40 000, och på så vis drar in statliga bidrag. När sedan den ansvarige får siffrorna i nunan spelar han helt ovetande och säger att det är en ”skandal”.

* Någon som när den konfronteras av kvitto på kvitto som bevisar svindyra middagar med lyxmat och sprit, helt oförstående rycker på axlarna och säger ”jaha, vad vill du säga med det här”.

Iskalla människor värda lika stora delar förakt som beundran.

Var i hugs for diapers-bytet ligger korruptionen?

johan, aka trixy sa...

hemochskola är en maoistisk skitsekt infiltrerade av hasselarörelsen.
riktiga galningar sedan way back.
läst stora haschboken?
mycket underhållande