lördag 2 oktober 2010

Hur många Discharge-tröjor kan ett band ha?

Fråga: Var Agony det första svenska thrash metal-bandet att släppa ett album? Svara gärna. Jag är genuint intresserad.

Vad märkligt det är att läsa tacklistan på ett tjugotvå år gammalt album, och hitta minst tre personer jag känner. För övrigt är bästa dedikationen ”Anti ’stoned and out’ Cimex for the UK Chainsawtour 86”. Varför var alla tidiga thrash- och deathband tvungna att lägga till interna skämt inom citattecken i folks namn? Typ ”Kalle ’Two more beers bitch ha ha ha’ Bengtsson”. Fick du inte ha en tacklista annars?

Fyra timmar kvar på auktion – här.

6 kommentarer:

smegMMA sa...

Manninya Blade var nog nåt år före (fast jag vetefan om de faller in ordentligt under thrashgenren), sen finns det säkert nåt annat obskyrt skit som jag glömt. Vad som är viktigt är att Agony har släppt DET BÄSTA svenska thrashalbumet. Och de gjorde det jävligt tidigt. Och de är fortfarande det bästa Sverige har att erbjuda inom den stilen.

Så.

Tor sa...

Hexenhaus släppte sin första samma år. Krixhjälters släppte 12" Hjälter Skelter 86.

Herral de Santina sa...

Marlin: Jo, det visste jag. Bäst!

Tor: Vet att Hexenhaus kom samma år, vill bara veta exakt vilken som släpptes först. På datumet alltså. En 12” är inte ett album. Det var väl flera band som släppte ep:s innan 1988 Jag är ute efter första fullängdaren.

Tor sa...

Hexenhaus första är recenserad i Metal Forces - augusti 88. Jag tror att Agony släppte sin före. I numret efter är Hexenhaus intervjuade och då nämns Agony som ett annat band ifrån Sverige som debuterat samma år.

Herral de Santina sa...

Helt stört att du vet vilket nummer skivan recenserades i. Kudos. Kalenderbitare FTW!

Fredrik sa...

Skivor... Jag antar att Lord K hade hojtat om Midas tuch hade varit först.

Jag kommer bara ihåg en massa demos. Det mesta jag har på skiva kom typ 90 och senare. Mezzrow, Merciless och umepöjka Meshuggah. Många m...