tisdag 17 maj 2011

”All geography is gone”

Jag intervjuar en amerikansk metalgigant:

”Jag älskar ert land. Jag älskar Stockholm. Jag har alltid kul hos er. Det finns massvis av svenska band jag älskar. Vilka? Jag ska vara ärlig nu, för jag vill inte kratta manegen för att framstå som korkad. Problemet är att det finns Sverige och staden Stockholm, och de sitter ihop, eller hur? Och sedan finns Skottland. Så ibland blir det förvirrande.”

14 kommentarer:

Anonym sa...

Är det Phil the Man?

138, a.k.a. CRJ sa...

Nej, Phil kör mer på den klassiska Sweden/Schweiz-förväxlingen.

Har jag hört.

Steve sa...

Apropå geografi och ditt Eurovision-inlägg nedan så ligger inte Azerbajdzjan i Mellanöstern utan i Sydkaukasien. För några år sedan satt jag en hel helg och läste om Azerbajdzjans historia och blev hugad - målet är att åka dit och titta på zoroastriska tempel innan Alexander Bard* et consortes hunnit penetrera sönder dem. Eller dissade han melodifestivalen numer, eller hur var det?

*Bard konverterade till zoroastrismen 1992).

cornelia sa...

…har du läst notisen i DN?

Steve sa...

Och frågan blir då: i vilken festival ska Azerbajdzjan tävla? Landet ligger inte i Europa men inte i Mellanöstern heller utan någonstans mittemellan. Snacka om identitetskris. I vilket fall som helst är det HELT ORIMLIGT att det, liksom Turkiet, Israel, Georgien och Armenien tävlar som en del av Europa.

Nog med inlägg som är halvt OT. Kul inlägg, kör hårt med bloggen. Fler inlägg om hat och blöta utekvällar i Sthlm.

Steve sa...

cornelia: Klart jag har men du missförstår mig, vilket kanske var lite förståeligt. Har inte sagt att notisen hävdar att Azerbajdzjan ligger i Mellanöstern men det torde vara rimligt att ett shiaislamiskt asiatiskt land som har goda kontakter med bland andra Iran har berett vägen för det asiatiska intresset, kanske även det afrikanska eftersom Afrika i hög grad är islamiskt.

Fredrik sa...

Huvudvärk.

Steve sa...

Här kommer jag med en fresh infallsvinkel på inlägget, en liten och anspråkslös men inte desto mindre oviktig digression, och så bemöts jag med illa dolt hån, spott och spe av kommentarfältherren par excellence. Du gör mig häpen, Fredrik. En gång i tiden var du så mjuk, så sårbar och så öppenhjärtig. Den gamle Fredrik - kom tillbaka!

Fredrik sa...

Migrän.

Martin sa...

Azerbadjan ligger väl vid Europas utkant om man räknar nuvarande gränsen (post berlinmur och sovjet-kollaps) vid uralbergen? Rätta mig om jag felar.

Steve sa...

Martin:

Azerbajdzjan ligger liksom Israel, Georgien och Armenien och andra dubiösa EVC-deltagare i Västasien. Vanligen dras östra gränsen längs med Istanbul, så Turkiet och Ryssland är med andra ord både europeiska och asiatiska länder. Sedan kan man ju tycka att till exempel Armenien är mer europeiskt än Turkiet på grund av sitt indoeuropeiska språk och att det är kristet, men geografiskt sett så råder det inga tvivel.
http://unstats.un.org/unsd/methods/m49/m49regin.htm

Martin sa...

Jag tror att detta är en konflikt beroende på ålder. Jag lärde mig minsann att en hel del västasiatiska länder var med på europakartan i mitt pk-montessorilågstadium och då är det så!

Anonym sa...

Då säger jag att Philip absolut på riktigt förväxlade Sweden/Germany, quote : "In Stockholm, Germany"

Epic.. HA!
~Mils

Anonym sa...

"I vilket fall som helst är det HELT ORIMLIGT att det, liksom Turkiet, Israel, Georgien och Armenien tävlar som en del av Europa."

Nu är det iofs ingen som tävlar som en del av Europa, utan som en del av "Europeiska radio- och TV-unionen" där även länder som tex Egypten, Algeriet, Jordanien, Libyen och Tunisien är med, och således skulle kunna vara med i tävlingen. De har dock visat den goda smaken att inte vara intresserade.