torsdag 5 maj 2011

För övrigt anser jag att Aspudden bör förvandlas till Thunderdome vol. 2

”Intressant att du blir så upprörd för detta. Det finns liksom ca 60 småhus kvar och de har ett kulturvärde som jag tycker borde bevaras, även om jag inte bor där själv tycker jag det bidrar till Aspuddens helhet, lika mycket som husen kring hägerstensvägen gör. Ska man följa din paroll – ju fler lgh, desto bättre, no matter what, så kan man ju riva ner all gammal låg bebyggelse och bygga nya höga hus så alla får plats...det blir ju fint. Man kan ju även skita i alla grönområden och bygga där med så får vi plats med ännu fler lägenheter.

Du låter faktiskt som en bitter medelålders 30-40-something där avundsjukan börjar sippra igenom. Varför blev inte jag rikare så jag också hade råd med det jag ville ha? Det måste vara alla rikas fel. Det känns bättre om jag är arg på de rika och bloggar om det. en arg blogg, det är utveckling det. Jävlaranamma. lycka till i livet.

/killen från övre medelklassen som inte hamnat där av en slump...”

Du är inte bara en kille från övre medelklassen (där du inte hamnat av en slump). Du besitter även en mental status besudlad av generationer av syskonsex, samt en läsförståelse värdig Aftonbladets djupaste kommentarsfält.

Jag propagerar för att folk som sitter på svindyra tomter ska få sälja dem utan krångel för bisarra överpriser, så att vinstdrivna byggföretag kan bygga lägenheter som sedan säljs för än mer bisarra priser.

Jag tar det igen då du är så snedknullad att du inte förstår det: Jag är för den utvecklingen, framför att ett område bevaras som ett dammigt museum som bara gynnar en liten, liten elitistisk Bullerbyn-klick.

Det får du till att jag lider av den svenska avundsjukan (#1 favoritord för rättshaverister i kommentarsfält) gentemot rika.

Du är, kort sagt, en idiot.

/Killen från medelklassen som hamnat där av en slump.

För övrig är kulturvärde ett luftslott som för förstöras.

3 kommentarer:

Aberg sa...

Även om jag är helt för en utveckling som innebär att fler bostäder byggs i ett attraktivt stadsnära område så kan jag inte med gott samvete tycka att de där drittfula husen som om man skall tro DN-artikeln skjuter upp som svampar ur cesiumbemängd skogsmark har något direkt existensberättigande. Om man nu nödvändigtvis skall riva villorna i Aspudden (villaområden är visserligen elitisktiskt centrerade men har ett visst existensberättigande de med) så borde man gjorda det ordentligt och bygga mer kvartersstad istället för kollektivboenden för folk som tycker Solsidan är det yppersta av svensk humor.
Sammanfattning: Riv gärna Aspuddens villastad, men bygg något vettigt där, gärna innehållande lokaler för restuaurang- och butiksverksamhet så området inte blir en icke-tillförande parasit på omgivande stad.

138 sa...

Din kommentar gillar jag.

Aberg sa...

Det sanna samförstånd som endast kan skapas av gränslöst hat gentemot omvärlden och svensk humor.