tisdag 31 maj 2011

Ett retoriskt inferno

Alla har säker redan läst kungens intervju, ord för ord. Om inte – spana här. Det är oerhört smärtsam läsning, bortom den starkaste av tobak.

Som Bill Clintons förhör om Monica Lewinsky i en extremt bisarr Åsa-Nisse-version remixad på Samhall. För Sverige, i tiden.

10 kommentarer:

henry fiat sa...

http://29.media.tumblr.com/tumblr_l18exf56mG1qz8cd2o1_500.jpg

Anonym sa...

Kungen är fan kung... Synd att han inte står för det bara... Jag önskar han kör på och röjer vidare bra många år till...

Johan sa...

Att kalla någon kung har inte samma positiva betydelse längre...

Johan Eklund sa...

Hittar inget annat ord än: Pinsamt

Johan sa...

Ja det är sannerligen inte konstigt att han avstått från att intervjuas i media tidigare. Karln är ju debil och kraftigt lågbegåvad. Det som är häpnadsväckande är att han varit kung i 65 år och fortfarande verkar helt immun mot media träning. Man mår fan illa av att en sån som han i princip är åtalsbefriad.

138, a.k.a. CRJ sa...

Johan: Iof så har Björn Wiman en poäng i dagens DN.

Ingen, och då menar jag ABSOLUT ingen, framstår som annat än totalt efterbliven om man citeras ordagrant i skriven text.

Johan sa...

138: Sant, det håller jag helt med om. MEN jag har sett intervjun i rörliga bilder + tal och det blev inte bättre direkt. Då kunde man se hans flackande blick, vridande av händer och allmänt hypernervösa beteende kombinerat med extremt luddiga uttalanden och dementier.

Det är som att reportern måste tvinga in honom i ett hörn för att han ska lyckas ta helt avstånd från vad han nu vill ta avstånd ifrån. Du har en uppgift, gå ut och dementera allt, inte svara "Njaaa, vad definierar du som porrklubb?".

138, a.k.a. CRJ sa...

Jag pallar inte se rörliga bilder. Tycker det är plågsamt nog att läsa.

Som jag sa: Clinton remixad av Åsa-Nisse.

Steve sa...

Tycker inte att det var så farligt även om det innehåll en del lustiga svar och dito bortförklaringar. Jag kan dock förstå att han inte vill erkänna rätt ut att han har varit på strippklubb och stekt luder, för att uttrycka sig lite osmakligt. De rubrikerna hade följt efter honom likt vandrande vålnader under alla hans återstående livsdagar.

I övrigt börjar jag mer och mer få uppfattningen om att det är bäst att lägga ner den svenska rojalismen helt. Inte bara för att just denne kung är en så oskarp kniv, utan för att det är omöjligt att ha extra privilegier i ett så pass socialistiskt präglat land. På den gamla goda (onda) tiden var det ju ingen som hade invändningar mot att Julius Caesar, Marcus Antonius eller någon annan krigsherre gick till en bordell eller rentav hade egna knullslavar. Nu kan man inte ens få sig ett litet nyp i Bratislava utan att det börjar bjäbbas. Det blir bara forcerat när någon både ska framstå som aristokratiskt ädel och jämlikhetsvurmande svensson.

Quod licet Iovi, non licet bovi.

Anonym sa...

Hans kroppsspråk säger allt. Han hade inte klarat den bästa lögndetektor i världen med de där svaren. Man vet om man varit på porrklubb eller inte, och svarar man "Jaaa du... tjaa... ja, nä-eee, jag tror faktiskt inte? Ne-ee...?" och samtidigt typ första gången under intervjun inte vågar möta journalistens blick, då har man fan varit på porrklubb.
Underhållande också när han kommer på att han ju måste slänga in de där viktiga orden till folket, "...tillsammans med familjen kommer jag i frrramtiden att arbeta vidare för monarkin i Sverige ... lägga in en högre växel ... ser fram emot att röra mig mer runt i landet, man fastnar lätt här på slottet."