torsdag 5 maj 2011

Scandinavian leatherJag är chockad över hur svårt det är att goggla på internet.

Finns det någon nitisk och snäll kalenderbitare där ute som, med källhänvisning, kan svara på hur, när, var, varför Judas Priest gav sin första konsert i Svea Rike?

Jag är genuint intresserad.

Däremot är jag inte chockad över att Dalai Lama rullar med homofobi och misogyni. Det är så alla religiösa arbetar – med hat gentemot bögar och brudar.

Håll de två B:na under stövelklacken, Lama!

10 kommentarer:

xstx sa...

har alltid hävdat att det råder ett hyckleri bakom peppandet av laman och hatandet mot talibanerna.

138 sa...

Kan beror på att Beastie Boys inte hittade ngt som rimmar med ”taliban”.

Johan sa...

Jag drar en lättnadens suck varje gång det visar sig att allting jag vill veta inte går att googla fram på ett par minuter (eller inte går att hitta på soulseek). Apropå kulturvärde, kanske.

martin sa...

Hovet och Scandinavium 1984, verkar det som. De skulle kommit redan '81 men ställde in då. Källor: minnet samt fråga ställd här: http://kkdowning.net/downingstreet/q&a2011_january.html

138 sa...

Kudos!

Anonym sa...

I'm VERY surprised about that! Talking Lama has in many previous cases said that he has no problem at all with homosexuality, even linking it to reincarnation, and although some temples might have an old-style dogma on men being better it's certainly not the was it's meant to be! (I've never heard of that before in Buddhism, but then, I can't be everywhere! Humans fucking up a good idea, as usual) Buddhism - no god, therefore a philosophy, not a religion in my opinion and usually the only one to not draw itself into any of the usual kind of religious fucked-up-mindedness. Up the Dharma-Punx!

Pär Arvidsson sa...

Jepp, 84 var de här först. Missade dom då och fick se de tre kommande svängarna i alla fall. Bäst 88 av de tre gångerna.

Anonym sa...

dilsa demirbag sten saknar intellektuell HEDER och är således en korkad jävla fitta som borde stenas av stora tjocka släkten. googla dum jävla fitta.

Sulla sa...

Jag tycker att det här är väldigt intressant i den där artikeln du länkar till (om man bortser från att de homofoba buddhistiska uttalandena är mer i linje med "vi tycker ju inte att man ska knulla alls, men ska man göra det så ska det vara tråkigt och så ska det bli barn".):

"Det är Dalai lama i egen hög person som utser medlemmar i regeringen."

Alltså, i vilken regering då? Jag kan mycket möjligt ha missat något, men senast jag kollade så tillsattes de som styrde över Tibet av Kina, inte av Dalai Lama. Han är ju bara statsöverhuvud till namnet och det bara bland de länder/individer som tycker att den kinesiska ockupationen av Tibet är fel. Menar hon någon form av tibetansk exilskuggregering?

"I vanliga fall brukar sådant kallas diktatur."

Hade han haft någon makt så hade det stämt. Men vi konstaterade väl just att han antagligen inte har det? Man skulle kunna kalla honom sektledare, det skulle man. Men det är inte samma sak som diktator.


"När Rania föreslog att strafflättnaden för hedersmord skulle avskaffas, blev hon snabbt varse traditionernas och religionens makt."

Jävla subba! Typiskt religiösa kvinnohatare att tycka att folk som hedersmördar ska få HÖGRE/VÄRRE straff än tidigare. Så kan vi ju INTE ha det!

You see where I'm going? Jag säger inte att man inte ska kritisera sektledare och diktatorsfruar, men det blir ju lite konstigt när man kritiserar dem för att vara just diktatorsfruar och sektledare samtidigt som man lyckas påpeka hur (relativt) maktlösa de är.

Det känns bara så fattigt och korkat och som att någon kanske borde komma ner från sitt liberala elfenbenstorn.

138 sa...

SULLA: Är inte poängen att vi i västvärlden väljer att gulla med vissa vidriga människor, medan andra vidriga människor är persona non grata?

Jag älskar Dilsa i henne liberala elfenbenstorn och vill inte att hon kommer ner. Där uppe har hon så bra sikte som hon sedan utnyttjar till att spotta alla gudskramare på vänsterflanken i ansiktet.