onsdag 4 maj 2011

Sorteras under: Saker som får mig att vilja gasa små gnagare (och större delen av världen)Kom tillbaka Usama Bin Laden. Allt är förlåtet. Dina kriterier för film och genus känns i jämförelse med ovanstående fullt rimliga.Kudos till Elina för länken.

1 kommentar:

Steve sa...

Du borde skriva lite om Tanja Bergkvist - en monoman matematiker som har fått genusvetenskap på hjärnan. Hon har dock en hel del bra poänger men är tämligen onyanserad.

I övrigt så har jag inget att säga om just innehållet i inlägget. Dock har jag flera gånger slagits av det faktum att många som strävar efter 50/50-jämlikhet och med ett leende på läpparna ser typiskt manliga yrken få fler kvinnliga utövare, utgår från premissen att typiskt manliga yrken/företeelser är överlägsna kvinnliga. Vad är det som är så bra att kvinnor knullar runt lika mycket som män och lever sitt libertinska Sex and the City-liv? Vore det inte mer positivt och värdigt om många kvinnor ställde sig ÖVER sådant beteende. Detta är likhetsfeminismens/jämställdhetens paradox. Genom sin strävan efter "manlig" "frihet" implicerar man att mannens levnadssätt är överlägsna.