tisdag 5 april 2011

Martin feat. 138: Splitblogg FTW

Martin bloggar, med hjälp från mig, om nedanstående kulturcensur.

Läs det – här.

Soundtrack: ”Like rats”, av och med Godflesh. Äsch, fuck it: vi kör hela ”Streetcleaner”. Det passar med Martins slutsats om att ”en sak är säker – vi lever i en dum tid”.

Trettio (30) personer som trycker på en uppåtvänd tumme på Facebook lyckas alltså få en dansföreställning inställd med blixtens hastighet.

Dummare tider än så blir det inte.

6 kommentarer:

sikas sa...

ska man skratta eller gråta?

Johannes Persson sa...

Ganska dålig slutsatts av Martin måste jag säga. Reellt islamistiskt hot eller ej är irrelevant. Bara faktumen att Nina Röhlcke ställde in föreställningen i rädsla för konsekvenserna av vad ett konsertverk kan få för våldsamma reaktioner säger minst två saker:

1: Det existerar en atmosfär i vårt samhälle där muslimer får en särställning där de inte under några omständigheter får kränkas.

2: Yttrandefriheten, grundstommen i en demokrati, sopas under matten för hot om våld. Man belönar våld, låter terrorism fungera och uppmanar indirekt ytterligare terrorism


Utöver det här borde Nina antingen skaffa en ryggrad, be oss som bryr oss om yttrandefrihet om ursäkt och åter sätta upp föreställningen. Alternativt hålla sig borta från all form av kulturella uttryck för all framtid.

138 sa...

Kom igen nu, hur kan du säga emot att vi lever i en dum tid? Bara rent generellt vill jag nog påstå att tiderna blir dummare och dummare för varje dag som går.

Vill du läsa något VERKLIGT ryggradslöst kan du läsa vad chefen för Kulturhuset säger:

1. http://100kulturhusdagar.blogspot.com/2011/04/installd-dansforestallning.html
2. http://100kulturhusdagar.blogspot.com/2011/04/installd-forestallning-fortsattning.html

138 sa...

Ruttna länkar där:

1. http://100kulturhusdagar.blogspot.com/2011/04/installd-dansforestallning.html

2.
http://100kulturhusdagar.blogspot.com/2011/04/installd-forestallning-fortsattning.html

Johannes Persson sa...

Nej, jag hoppas verkligen inte att det jag skrev kan tolkas som en kritik mot att vi lever i en dummar värld... snarare att tvärt om. Vi är på en sluttande plan och det går fortare och fortare åt helvete.

Kristoffer sa...

Jag skulle like:a er slutsats men vågar inte med risk att tiden ställs in med kort varsel. höhö!
Skämt åsido, ett jävla mög är det.