söndag 3 april 2011

Lawless > Glasvegas x 40 000 000 000 000

För att göra en pastisch på Quetzala Blancos redan klassiskt korkade kommuniké om sin kärlek till kokain: Den som hört W.A.S.P. och inte älskar det är inte kapabel att älska.


Min vän David sms:ar från ett bakfullt Umeå om hur skönt det är att ”ingen gjort nån extrem kontemporär klubbmusik av ’I wanna be somebody’, med tanke på att det känns som en passande slogan för jagjagjag-generationen”.

Väck inte den björn som däckat.

Kleerup ba, ”men jag e ju en hardrocker, jag ringer Robyn och re-mixar Blackie, ka-ching motherfuckers, I’m blind at Riche!”. Sedan inser Kleerup att han är för upptagen med att spöa folk från Sandviken, som säger att han är ful, för att skända så redan fulländad musik.

Trve story, just nu, i Umeå, alldeles nyss.Notera hur extremt ointresserad Olivia Obliteration är över att Blackie drar igång allsång och säger modesta pepprepliker som ”fuck you” och ”are you guys sick, I wanna hear something, I’m supposed to be the sick motherfucker around here”.

Olivia ba, ”jaha ditt kristna as, förr gick det minsann bra att svära som en borste, ditt svin”.

Cute baby listening to Graveyard
Cute baby listening to Kraftwerk

Soundtrack: ”Lake of fools”, ”Savage”, ”Show no mercy”, ”For whom the bell tolls” och ”War cry”, samtliga av och med W.A.S.P.

11 kommentarer:

xstx sa...

Jag är ju väldigt förtjust även i senare WASP-prylar, och därtill ganska fascinerad av Blackies politiska piruetter. I bookleten till "Dying for the world" (som innehåller fantastiska låtat som http://www.youtube.com/watch?v=EDHkexUhJy0) skriver han rena vidrigheter om hur han hoppas att skivan kommer bli ett soundtrack till amerikanska soldaters dödande av sandnegrer som hämnd för Nine-Eleven. OK, han använder inte uttrycket sandneger. Men det är inte långt borta.

Jämför detta sen med det närmast chockerande hårda introsnacket till "Heaven's hung in black" (också det en sjukt bra låt, tillsammans med t.ex. "The burning man" från samma platta) där Blackie plötsligt förordar våldsamt motstånd mot de lögnaktiga politiker som kastat in USA mfl länder i illegala krig.

För övrigt, den här jävla låten är en av få som fan kan ge mig the creeps, på ett bra vis. Fruktansvärt läskig, och bra:
http://www.youtube.com/watch?v=BDmJx_Cix6Q

Anonym sa...

Folk från Sandviken, om jag får be.

138 sa...

XSTX: Bevis på verklighetens totala orimlighet – Blackie som Tea Party-knutte. WTF?

ANonym: My bad. Fixar.

xstx sa...

Ja visst har han på sistone blivit nån slags Obama-motståndare också? Har fått för mig att han sagt något riktigt überdumt i en intervju jag skummat någonstans (och då alltså mot sådant Obama gör som faktiskt är bra, vilket ju är det som dessa galna amerikaner verkar bry sig mest om att böla över). Typ sjukvårdsreform eller liknande. Man blir ju inte klok på mannen. Men som sagt, det där försnacket till "Heaven's hung in black" var helt otroligt coolt. Hade en inspelning från Sheffield där det är extra stenhårt, men hittar den fan inte på hårddisken längre. Här är en lite light-orienterad version av det: http://www.youtube.com/watch?v=mw48AJgdEO4 .

138 sa...

Han kör väl den vanliga Tea Party-retoriken om Obama. I ena stunden är han nazist, i nästa kommunist. Både i CU + SRM har han väl kallat Obama nationalsocialist, straight up?

Blackie + sjukvårdsreform = dålig stämning.

138 sa...

Jag minns inte att han hållit det där talet de två senaste ggrna jag sett honom. Hardcore.

Tom S. sa...

Jag försökte förstå din fäbless för Blackie och Wasp i ett bakfyllerus, men inte ens på en nykter måndag lyckas jag.

xstx sa...

Tror bara han höll talet under själva Dominator-turnén.

Letade just igenom mina CD-skivor 3 gånger för att hitta Dying for the world så att jag skulle kunna citera ur liner-notesen. Den verkar dock befinna sig på vinden. Hittade korta delar på webben:

"Our motivation for this record was prefaced by letters sent to us from the tank divisions during the Gulf War, where the troops would actually go into battle blaring 'Fuck Like A Beast' and 'Wild Child.' After the events on 9/11, we felt we would give them a fresh batch; in essence, we've literally made an album to go kill people by."

138 sa...

XSTX: ”in essence, we've literally made an album to go kill people by”.

Fast så säger ju var och varannan amerikansk metalmusiker.

TOM S: Du har aldrig älskat.

xstx sa...

Ja, men det ska ju som sagt sättas i relation till introsnacket till "Heaven's hung in black" från 2007.

Anonym sa...

Hon är ändå rätt rå den där bruden, synd bara att kola är så jävla överskattat när det finns tjack