onsdag 27 april 2011

Fear of a Tom Cruise planet


Asbrutal poster i bakgrunden.

– Ja, vi undrar vad ni har för genuspedagogik?
– Ingen. Vi har valt att inrikta oss mer på utomjordingpedagogik.
– Ursäkta?
– Ja, här fokuserar vi på science fiction. Vi tycker det är bra om barnen tidigt får lära sig att vi alla härstammar från kriminella från yttre rymden. På så sätt kan de snabbt fostras in i vår sekt, där de bryts ner mentalt till viljelösa slavar som sedan kommer att slita hela livet för att dra in pengar till palats åt våra ledare. Samt, naturligtvis, värva nya medlemmar längs vägen.
– Nja… Jag vet inte om det kanske är rätt för oss. En totalitär rörelse som kräver total underkastelse och att dess medlemmar avsäger sig hela sin individuella frihet och personlighet samt är uppbyggd med pyramidspelsliknande nivåer – ska hä va nå?
– Två ord: Tom Cruise. Han är en av världens mäktigaste skådespelare. Vill du inte att ditt barn ska bli så framgångsrik?
Var skriver vi på?

Få utskänkningstillstånd i Sverige – svårt.
Få tillstånd att uppfostra barn enligt en science fiction-författares råa galenskap – lätt.

Too extreme.

4 kommentarer:

Per sa...

"– Vår önskan var att hamna i ett helt vanligt kommunalt sekulariserat dagis, säger Jens."

Mycket snyggt att få in ordet sekulariserat i den meningen.

henry fiat sa...

efter vad jag hört ska tydligen Scientologerna ha både helt okej förskola och vanlig grundskola. Rent pedagogiskt, sen är ju religiösa friskolor totalt förkastliga i vilken form de än finns i. jag är ju visserligen vänster och gillar ju totalitära lösningar (eller?!), men visst fan borde väl religiösa friskolor kunna förbjudas?

Marielle sa...

"Ja, här fokuserar vi på science fiction. Vi tycker det är bra om barnen tidigt får lära sig att vi alla är här för att arbeta. På så sätt kan de snabbt fostras in i vår sekt, där de bryts ner mentalt till viljelösa slavar som sedan kommer att slita hela livet för att dra in pengar till andra människor. Samt, naturligtvis, värva nya medlemmar längs vägen."

Det där spikar EXAKT även den generella ickereligiösa skolan, så ingenting nytt under solen. Bara ett nytt ord för indoktrineringen. Säg den skola som inte är full är lögner.

Annika sa...

Tack för den länken jag tror vi lever i ett land med iaf några av de mest godtrogna, naiva för att inte säga överdjävligt korkade människor som existerar när det kommer till kommunala nämnder, ehhh vaddå scientologi? Kanske den farligaste sekten i världen - skickligare än HA och Donken på Pr och marknadsföring. Bris har tagit in Pandavirus som samarbetspartner - det säger väl allt...Och allt ont verkar börja i skåne o vandra uppåt och alltid står vi där med skägget i brevlådan Damned it ....