torsdag 25 augusti 2011

Driving for Dawit: Två fördömda kvinnor, en golfbil

En av de mindre kända, och mindre tysta, diplomatiska aktionerna för att få lös den fängslade journalisten: bästa vännerna Nina och Sandy på väg till Eritrea i Dawit Isaak-mobilen, 2010Ett mer ambitiöst och liiite mer rafflande försök, signerat Lars Adaktusson, hittar du – här. Läsvärt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske inte lika effektivt (men inte heller lika olagligt) som att anlita folk för att muta sig fram i Eritrea med syftet att frita och smuggla ut en brottsling ur landet.
Kanske lika bra att det bara var ett gäng bedragare de var i kontakt med.
Visst finns det mycket att önska av Eritreas rättssystem. Dawit borde ha åtalats och fått en rättegång för länge sedan. Jag är inte helt på det klara om de har någon tidsbegränsning i Eritrea för hur länge man får sitta häktad utan rättegång, men om det finns en sådan är den säkert överskriden vid det här laget.
För min del kräver jag rättegång, inte frisläppande. Han har ju uppsåtligt gjort sig skyldig till flera brott i ett land där han är medborgare. Inget snack om att han skall stå till svars för dessa där.

Anonym sa...

Jag skulle rösta för ett militärt ingripande.

"Släpper ni inte vår svenske medborgare, så bombar vi tio av Afewerkis palats". Vad kan de göra? Det enda vi begär är att ni inte dödar en svensk medborgare som inte befunnits skyldig till ett brott.

De skulle släppa honom ögonaböj.