tisdag 2 augusti 2011

Två män, samma båt, vol. 3

Bakgrund först här, sedan här. Final följer:

”Hej Christoffer!
När Filadelfia fick del av min reaktion, bestämde de sig för att under gårdagen stoppa hela arrangemanget. Det som nu kan hända är ju att kyrkan blir skadeståndsskyldig eftersom det är svårt att få tag på en lokal som rymmer 2000 gäster som ska betala 500 kronor vardera. Men det är deras bekymmer. Din reaktion blev hörsammad och gav resultat. Vet Du vilken konferensbyrå som hade hand om planeringen och annonseringen? Det vore spännande att kontakta dem för en kommentar.
/Stanley”

Jag verkligen inget mer att tillägga. Eller, jo. Två saker:

1. Uppenbarligen kommer jag till himlen nu.

2. Det här känns väldigt, väldigt, väldigt, väldigt underligt. För en gångs skull känns inte utropen ”beyond!” och ”too extreme!” för starka.

Jag har en oemotståndlig lust att duscha. Istället kompenserar jag mina gärningar genom att donera 138 kronor till den här goda saken. Gör inte det du med, som bot för att du läst det här. Läs nedan.

…och varför ekar en välkänd fras från Julius Ceasar och Machiavelli i mitt huvud?

Uppdatering: Jag är inte helt säker på att den där ensamma pappan jag donerade pengar till, är på riktigt. Det har påpekats att det kan vara ett Nigeriabrev. Må så vara. Då blev jag blåst. På 138 kronor.

Uppdatering 2: Efter en god väns grävande förstår jag att den goda saken, som jag länkar till ovan, är en total bluff. Jag blev helt enkelt blåst. På 138 kronor. Guds kuk.

13 kommentarer:

Pär Arvidsson sa...

Årets bästa grej, Molotov–Ribbentrop-pakten ligger i lä här.

Erik sa...

Det är rätt kul ändå... Ännu kanske pennan är lite mäktigare än svärdet. Tål att tänkas på

Metal Shrine.se sa...

Nämen, det här är ju bara hur kul som helst! Rena rama Spinal Tap. Kollade in plattan The dark side och vilken fullkomligt horribel blandning låtar den består av! Lite synd att spektaklet stoppas då det kunde blivit det ultimata samarbetet mellan Gud och Satan.

Härmapa sa...

Sweet lord! Det här kan vara det roligaste sedan... eh, sedan... Öh, det här kan vara det roligaste någonsin.

138, a.k.a. CRJ sa...

Din vän: Att du läser, men saknar förmåga att förstå ett händelseskede, är tyvärr inget jag kan göra ngt åt. Du är helt enkelt för korkad. Testa igen!

Johan Eklund sa...

Jag är mest orolig för om Stanley kommer att göra husbesök hos dig nu, bjuda på tårta och prisa gud i ditt vardagsrum.

Kristoffer sa...

Ja, herr 138 (om det nu är ditt riktiga namn). Hur kommer det sig att du har bestämt dig för att stoppa Gregorianska munkar just för att de är satanister? Allt har ju tidigare, och efteråt, pekat på att du inte är djupt, djupt, frikyrkligt kristen? Och hur kommer det sig att du redan från början valde att slå dig i slang med Stanley Sjöberg?
Det luktar scoop om det här!
Vi får följa kulturbloggen.com och hoppas på en fortsättning!

138, a.k.a. CRJ sa...

Kristoffer: Jag ska vara helt ärlig med dig - jag förstår inte om din kommentar är gäck eller på riktigt. Vidare förstår jag inte om Kulturbloggen är skriven av riktiga människor, eller bara en grupp inavlade apor (i bastkjolar).

Kan du svara på mina frågor så svarar jag på dina?

Kristoffer sa...

Hej 138! När verkligheten slår knut på sig själv tappar man referensramarna. Jag var inte allvarlig, utan bara narrades lite med kulturbloggen. Mina frågor till dig är således inte allvarliga, men jag skulle nog ändå se att kulturbloggen fortsätter att gräva i din kamp för kyrkans helighet - det torde bli fantastisk läsning.
Väl mött!

138, a.k.a. CRJ sa...

Tack för ditt förtydligande. Världen är så beyond galen just nu att jag har svårt att veta vad som är sant och inte. Som Kulturbloggen – vad röker de för crack där borta?

Anonym sa...

All hail Kulturbloggen!

Kristoffer sa...

Jag måste nog bli tydligare i min ironi, för några månader sedan råkade jag lura i dig att jag hade en femåring som precis börjat amma igen, till familjens stora glädje. Eller så får du börja i ontologisk terapi.

138, a.k.a. CRJ sa...

Tyvärr måste jag säga att det är mig det är fel på, inte dig. Verkligheten har stöpt om mig.