måndag 1 augusti 2011

Två män, samma båt, vol. 2

”Hej Stanley! Tack för att du läst min krönika och tagit dig tid att maila. Förlåt att jag inte svarat, jag har haft ledigt ett par dagar. För att svara på din fråga: Jag har inga planer. Jag skrev bara en betraktelse över hur märkligt det är att en kyrka släpper in artister som använder sig av en ockult image. Det är ju deras fulla frihet – jag tycker bara det är underligt.

Däremot undrar jag om det är möjligt att jag får publicera ditt brev i min blogg, och kanske skriva om det i nästa veckas krönika?

MVH
Christoffer Röstlund Jonsson”

”Hej Christoffer!
Jag sätter stort värde på att Du vill använda min hälsning till Dig. Det viktigaste för mig är att trovärdigt respektera och tolerera mångfald och allas rätt att ha sina åsikter utan att bli nedvärderade, såvida det inte handlar om att uppmana till att döda sina idémotståndare eller att de råkar illa ut i sin sociala miljö. Men vi som tillhör kyrkornas värld måste skarpt ifrågasätta det som kan beskrivas som ett idéernas förräderi, när Filadelfia erbjuder sin plattform till satanism och lovprisning till mörkret.
Du får citera mig och det är värdefullt att ha kontakt med Dig!
Stanley Sjöberg

Jag har fortfarande inget mer att tillägga.

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Men jag fattar inte? Är inte Stanley Sjöberg (för övrigt Rickard "Postkodsmiljonären" Sjöbergs pappa)någon form av föreståndare för filadelfia-kyrkan? borde inte han i ett tidigt stadie kunna säga till promotorn som hyr lokalen "Eh, satanistmunkar? Njae. Säger Njae på den du"
Någon form av koll bör man väl som venue-ägare ha?

henry fiat sa...

de två är inte släkt, men de har väl ungefär samma äckeltro.

frågan är väl vem som är mest obehagligast av de två.

sen är väl frågan av vad som är värst: stanley sjöberg eller satanistmunkar i kyrkan.

finns det inte en version av Häng Gud av Ebba Grön som är inspelad i en kyrka?

Skurt sa...

Det här är så fantastiskt roligt att jag dör en smula. Stanley!

M-A-K-A-L-Ö-S-T!

Johan sa...

Fy Fabian vad roligt! Staney Sjöberg, näst mest obehaglig i Sverige efter Ulf Ekman, (precis före Carola) mannen, myten, järnfrisyren! Och vilket intellekt, wow liksom.

Johan sa...

(Minst) två personer kommenterar under namnet Johan på den här bloggen.