torsdag 29 januari 2009

Apor, Andres Lokko och upphovsrätt

Läs först det här. Sedan stycket här under. Väcker onekligen en del intressanta frågor om upphovsrätt. Och Andres Lokko.

"'Cheeta – mitt liv', dvs apan Cheetas memoarer. Apan som spelade Cheeta i den första Tarzanfilmen med Johnny Weissmuller från 1932 är idag 76 år gammal och bor i Palm Springs. Boken är hans memoarer och beskriver på ett roligt och kärleksfullt sätt Hollywoods utveckling från då till nu, de skådespelare som fanns med då och de som finns idag. När boken kom på engelska i höstas så skrev Andres Lokko så här om den i SvD:
'Hans självbiografi är en dramaturgisk triumf och en av de mest briljanta satirer över både Hollywood och skådespelares självbiografier jag läst det här decenniet'"

3 kommentarer:

The Fat Controller sa...

Jag förstår faktiskt ingenting av det här inlägget.

Herral de Santina sa...

Apor kan inte skriva böcker.
Backyard Babies kan inte skriva låtar.

Vad är det du inte fattar Mr. Chinos?

The Fat Controller sa...

OK, läste lite väl snabbt där - uppenbarligen hänger delar av din läsekrets inte med i svängarna ibland! Bra där också med en pedagogisk och förklarande BB-analogi.
Lyssnade du förresten någonsin på Ricky Gervais podcast på The Guardian för ett par år sedan? Där fanns det en programpunkt som hette "Monkey News". Har du inte hört så har du, om jag känner dig rätt, något ganska fantastiskt framför dig.