tisdag 7 december 2010

”Drop d-beat/Not bombs”Enmansprojektet Electric Funeral serverar knappt lyssningsbart dammsugardistat oväsen. Jag fäster utropstecken vid två av texterna.

Först metakängandet i ”Make noise not war”, där raden ”We’re fucking ready for war/A distorted third world war” visar på genrens ambivalenta, livsviktiga kärleksförhållande till kärnvapen och krig.

Sedan hajkhajpen ”Up the nature”. Electric Funeral följer den för punkare obskyra naturstig som trampats upp av Darkthrone och deras ”Hiking metal punks”. Notera den värdeladdade symboliken i att återvända till naturen med en freestyle och inte en Ipod.

Dock förklarar begravningsbandets solofågel Jocke D-takt att Darkthrone-Fenriz är ”liiiiite mer hardcore när det kommer till att vara ute och fjällvandra. Han är ju fan ute varje helg. Jag är kanske ute en helg i månaden”.

Jag är aldrig ute. Hata skogen. Leve staden.


För övrigt har Electric Funeral spelat in en cover på Darkthrones ”Raised on rock”. Fenriz hörde inte vilken låt det var förrän ”efter andra refrängen”. Det är vad jag kallar FTW-distortion!

Inga kommentarer: