torsdag 16 december 2010

Shop ’till you bomb drop vol. 3

”Men om det verkligen var svenska statens engagemeng i kriget i Afghanistan och dess förmodade samtycke till islamofobi som gav bränsle till Abdulwahabs ilska, varfär valde han då att attackera shoppare just under julhandeln?

”Abdulwahabs hafsiga mordforsök representerar knappast någon antiimperialistisk eller antirasistisk kamp. Istället var det här en handling av en rubbad loser som kände sig kränkt, som var äcklad av den västerländska livsstilen och konsumptionssamhället.

”Att attackera shoppare, festare och symboler för det moderna samhället har blivit något av självmordsbomarens trademark i västvärlden. I Storbritannien har islamister försökt spränga upp nattklubbar, shoppingcentrum och fotbollsstadium. I London, Madrid och Mumbai har resenerär fallit offer för islamistisk nihilism.”

”Enligt medierapporter jobbade Abdulwahab som skyltbärare på Drottninggatan. Stämmer detta så har han ju haft gott om tid att bygga up sitt förakt mot de tusentals konsumenter som vandrar upp och ner för gatan varje dag. Men den här typen av förakt är faktiskt inte nihilistiska galningar ensamma om att hysa.

Det är en rätt mainstream attityd i väst idag. Det mynnar inte från någon slags mystisk österländsk religion så mycket som från terndiga kolumnisters spaltar och från antikonsumptionsaktivister. Julhandeln är ju just den tiden på året som vanligt folk unnar sig själv lite extra lyx och flärd, då vi njuter av att spendera våra välförtjänta löner på presenter till nära och kära, då vi äter och dricker extra mycket – samtidigt som antikonsumptionsbrigaden skäller ut oss för den skada vi vållar oss själva och vår planet.

Är du inte med dåligt korrekturläst överkonsumtionen, är du med terroristerna. Som en sönderdebatterad vän sa nyligen: ”sorry om jag låter bitter men det finns FÖR mkt idioti att kritisera just nu”.

Inga kommentarer: