torsdag 2 december 2010

”Now colluding ain’t easy but it’s necessary/So I’m chasin’ conspiracies like Tom chased Jerry””Men när man lyssnar på ledamoten i den islamiska republikens filminstitut, professor Hasan Bolkharis föredrag i iransk tv, där han hävdar att de tecknade figurerna Tom och Jerry ingår i en internationell judisk sammansvärjning, inser man att när det gäller konspirationsteorier har vansinnet inga gränser.”

Jackie Jakubowski skriver bra, smart och roligt i dagens DN. Hon sätter fingret exakt på den ömma punkt som gör att de flesta konspirationsteorier faller på sin egen orimlighet:

Om 9/11: ”Komplotten skulle också ha krävt hundratals medkonspiratörer som i snart tio år förblivit tysta: anhöriga till mullvadarna i Vita huset, militärer, anställda vid flygvapnets kommandocentraler, trafikkontrollanter vid flygplatser, tv-journalister, brandmän, poliser, sjukvårdspersonal med flera. Och framför allt skulle en sådan sammansvärjning kräva att de videoinspelningar med Usama bin Ladin och andra al-Qaidaledare, som skryter med den lyckade operationen, är fejkade. Eller att bin Ladin själv ingår i det amerikansk-israeliska ränkspelet.”

Precis. Skvaller är mänsklighetens opiumberikade livsluft. Om två personer inte kan behålla en hemlighet, hur ska en biljon glappkäftade personer kunna göra det?

Jag ler stort varje gång jag tänker på mitt och Cornelias besök på David Ray Griffin-föreläsningen. Här är mitt favoritminne:

Tv-intervju med dansk forskare som säger att han hittat spår av extremt sofistikerade sprängämnen i dammet efter WTC. På frågan om hur mycket som skulle krävas för att spränga hela rasket och få det att se ut som en olycka, höftar han utan att blinka och chansar på ”10 till 100 ton”. Sedan säger han att sprängningen var en oerhört – oerhört! – sofistikerad och intrikat precisionsmanöver. På frågan om hur någon kunnat smyga in ”10 till 100 ton” sprängmedel i 3 skyskrapor där det jobbar ca. 10 000 pers, svarar dansken kyligt ”det får du fråga bolagen som hade hand om säkerheten i husen, men själv skulle jag bara kört in det på stora pallar”.

Exakt där exploderade den fullpackade salen i en extatiskt jublande, vilt applåderande, svettstinkande, manlig massa.

Läs hela redogörelsen – här.


För de flesta med rimlig mental status är detta bevis på en olycksaligt döpt barnbok och/eller ett skruvat skämt. För en foliehatt är det bevis på att den evige juden kontrollerar allt. Rimligt.

Soundtrack: ”Survive” 7", Age.

6 kommentarer:

Erik sa...

Haha, nazistbarnboken är ju klockren.

Fredrik sa...

8) Se filmen loose change. Jag för min del är övertygad om att det ligger en hund begraven i hela USA.

Apropå konspirationer.

Det som är så tacksamt med konspirationer är att det alltid går att klappa den misstänksamme på skallen, likt en Benny Hill-wanna be, och idiotförklara vederbörande. det är win win för bovarna.

138 sa...

Det är ju iof mest för att du är kommunist och hatar USA och Israel.

Jag säger inte att konspirationer inte förekommer. Men det betyder inte att precis ALLT som sker är ett resultat av gubbar som planerar i det fördolda.

Ibland är en spade bara en spade.

Ibland är en sinnessjuk sak som sker slumpmässigt bara en sinnessjuk sak som sker slumpmässigt.

Ibland är en befängd terroristaktion utförd av gudstroende blådårar bara en befängd terroristaktion utförd av gudstroende blådårar.

Och ibland är en självutnämnd sanningssägare som säger sig vara den enda som sitter inne med de rätta korten, en tvättäkta fucking tvångströja.

Det är stor skillnad på JFK-mordet (rimligt) via månlandningen (sådär rimligt, va?) till att 4 000 Manhattanjudar samtliga sjukskrev sig morgonen den 9/11 2001 (beyond b-a-n-a-n-a-s).

Som jag ser det faller allt på det jag skrev i inägget:

Skvaller är mänsklighetens opiumberikade livsluft. Om två personer inte kan behålla en hemlighet, hur ska en biljon glappkäftade personer kunna göra det?

Tyvärr är det så att många som är involverade i att resonera fram konspirationsteorier kring sådant här, tja, faktiskt ÄR Benny Hill.

Deras uppsjö av orimlig galenskap (”vik en dollarsedel rätt och se Twin Towers största samman” etc) gör att de konspirationer som faktiskt finns och behöver avslöjas, drunknar och blandas bort i dårarnas latrintunna.

Fast lita inte på mig. Jag har ju judiskt påbrå.

Fredrik sa...

hehe Japp! Du har givetvis helt rätt i allt.

Förvisso har även jag judiskt påbrå och kan verkigen inte påstå att jag hatar något land. Jag har däremot ruggigt svårt för politik som leder till förtryck - oavsett "färg" (blå röd) ondska är ondska är ondska.

Men, det där om judar som var sjukskrivna har jag inte ens lyssnat på, det fattar väl vem som helst att det är orimligt de luxe. orimligt en masse, till och med. 8)

Däremot finns det ett par andra saker, angående 11 sept. Typ: det plan som flög in i pentagon saknade vingar... Rimligt? Det hade inga motorer, detf ann i själva verket ingen flygplanskropp... Rimligt? Planet slog ner i backen innan det träffade byggnaden - av det syns inte ett spår. Och så vidare och så vidare. Jag såg inte det som hände, kanske finns det en otroligt bra förklaring, men den givna förklaringen, till varför det inte FANNS något flyplan där det pangat in i huset: att planet förångades HELT... Nej nej nej nej. Orimligt i bibliska proportioner.

Sen, den tredje wtcbyggnaden som rasade...

Nej. Jag säger inte att jag vet vad som hände, jag säger att det ligger en hund begraven här. Episkt. Du kan ha rätt. Men jag är inte övertygad. 8) inte ännu. Jag går inte med på att flygplan ångar upp. Det går inte. För alla som läst lite fysik frastår det som, tja, den där magiska kulan från JFK.

Episkt! :D sluta klappa mig på huvudet nu.

138 sa...

Och dina källor på förångat flygplan är…? Benny Hill eller Snurre Sprätt eller Scooby Doo eller en välvikt dollarsedel? Klappeti, klappeti, klapp.

För övrigt trodde jag själv för tolv år sedan att Courtney Love lagt ut ett mordkontrakt på Kurt Cobain, efter att ha sett ”Kurt & Courtney”. Alla fakta som presenterades i den mkt underhållande filmen var mkt, mkt, mkt övertygande. Precis som den filmen jag såg om att Pentagoneplanet var helt fabricerat.

I backspegeln känns det dock mer troligt att han faktiskt tog livet av sig.

Fredrik sa...

Min källor var nyheterna? Jag vet att man inte ska lita på dem. 8) Men, man kan ju i alla fall kolla vad de har att säga. Vill man ha ett svar på vilken fråga som helst, följ pengarna. En sanning som funkat sen vi kom på begreppet pengar.

Men visa mig en mer trovärdig källa och jag köper den. Rakt av! Det är liksom inte konspirationen som lockar, det är lögnerna som retar. Du kan ju avgöra hur fel jag har, med ett kika på filmen? Jag tror att den numera heter Loose change... 2? eller 2:nd edition.

Curt vet jag inget om. Jag har inget intresse i den frågan, men jag förstår vad du menar. Å ena sidan ger det dig inte rätt i sak - inte mer än att det ger mig fel i sak. Men det viste vi ju.

Med det sagt: jag vet inte hur jag målade in mig i detta hörn. Det är en tallang jag har, tydligen. 8) Men att bara svälja saningar kan vara smärtsamt, speciellt om dessa saningar kommer från en "beställare".

Totaliarismen ser likadan ut varifrån den än kommer. Sovjet = marknadsliberalismen. Angående sanningar och källor.

Jag har, på tal om judar, hört människor påstå att Hitler var en del av en judisk konspiration. Men till och med jag har mina gränser. Än så länge.

Så, skål och fred, Benny Hill!