söndag 14 november 2010

Att vaska vinyl



Vännen Axel påminner om att Umeå Hardcore-sidan fortfarande, likt ett spökskepp, flyter omkring på internet. Passagen.se FTW! När ni skräckslaget seglat förbi fotot på Inge och Mortiis, klicka på bilden i vänsterspalt för en tidsmaskin av mingel och minigolf.

På bilden ovan syns jag till höger, med ett svart innerkonvolut över huvudet. Helt klart före min tid – jag ser ut som en medlem i det australiska, astrala och abstrakta skräckbandet Portal.

Jag låter mannen i vitt till vänster om mig – det vill säga Jakob, a.k.a. Judge Death Noise – redogöra för den där kvällen på Hamnmagasinet. Texten är, via bulvaner, stulen från Facebook.

”Fan vad coola! Jag väljer att fokusera på death noise-texten på mitt konvolut snarare än russelteen. Vill förövrigt minnas att det här var en kväll vi i någon märklig form av punkvaskande använde 138:as vinyler som frisbees att kasta i älven. En grupp gästande spelningsbesökare från nått främmande land blev helt chockade över denna dekandens och sprang förtvivlat omkring som tokar för att hindra oss från vårt överflödsmanér. De kunde ju ta med sig skivorna istället, och faktiskt lyssna på. Men vi bara fortsatte kasta, och kasta, och kasta.... Klassiker.”

Rätt åt mig om det visar sig att skivan Jakob har på huvudet numera är supersvår och betingar ett pris kring hundra dollar. Tji fick vi.

Bonusinfo 1: Den här konsertern slutade med efterfest hemma hos mig. Vi drack kinesiskt risbrännvin ur sportflaska. Obskyyyrt. Amerikanarna satt chockade i soffan och fotograferade. Medlemmar ur det norska bandet gick till sovstället, däckade, kissade på sig.

Bonusinfo 2: Den här konserten slutade med att jag och Cornelia blev ihop. Efter att jag fallit i ett hål i marken.

Bonusinfo 3: Havoc Records kör brandrea – här. T-shirts, singlar och lp:s med bland annat mitt gamla band slumpas bort för en spottstyver. Dollarn är just nu lägre än kämparglöden inom det socialdemokratiska partiet, slå till! Som hittat!

2 kommentarer:

Anonym sa...

men är det verkligen du? tycker det döljer sig ett vic concussion-flin där bakom..

Herral de Santina sa...

Jag är till höger på bilden. Lovar.