måndag 15 november 2010

Jag ska bli universums enväldige il Duce bara så att jag kan tvinga mina forna idoler att dö med åtminstone lite värdighet i behåll


1970-tal: Jediriddare som står pall för höga toner och att sjunga texter utan monitorhjälp.


2000-tal: Blue Fox-konnässör med rätt att, framåtböjd som en ryggskottsfantast, läsa varenda rad innantill. Samt banga alla höga toner.


2010-tal: Animerat autotunerharmageddon och NASCAR-entusiaster från yttre rymden. Lawnmower Deth har mer värdighet och bättre låtar.

15 kommentarer:

Fredrik sa...

Taskigt yrke att åldras i. Hårdrockssångare har oftast ett bäst före datum. Men till gubbens försvar förstår jag att han måste spara rösten på en lång turné. Å andra sidan kanske de borda anpassa spelningarna efter åldern? Men det har nog med pengar att göra.

Å andra sidan finns det bara tvåbra skivor av JP. Painkiller och Screaming for vengeance. Så förlusten är alltså inte så stor.

Ripper, allt är förlåtet, kom tillbaka från Yngwie! Eller? hehehe

ladva sa...

judas priest är medlemmar i föreningen "vi gjorde två grymma plattor innan allt sket sig".

iron maiden är ordförande, aerosmith sköter kaffekassan.

Herral de Santina sa...

Fredrik: Din okunskap om Judas Priests storverk är så bottenlös att Cthulhu skulle tvingas simma. Men vad annat är att vänta av en man med hundratals Helloween-skivor?

Ladva: Ha ha ha, du sa samma sak fast på ett jävligt underhållande sätt. Dock helt fel.

Viktor sa...

Judas priest är det i särklass bästa band som någonsin funnits. Inser man inte det kan man bara göra anspråk på att kalla sig hårdrockare i duschen. British steel, stained class, sad wings of destiny... Herrejävlar. Att Robban inte klarade biffen senast i Globen sved verkligen i hjärtat. Att inte fixa höga toner är ok. Men jag tror inte han läste, han hade samma hållning överallt på scenen, jag tror han har genuint svårt att hålla rösten igång... Noll ögonkontakt med publiken, ledsamt.

Anonym sa...

Hahahaha! Två bra skivor! Två! Hahahaha!

Henry sa...

This has got to be one of the most clever/entertaining posts I've read in a while.

Pär Arvidsson sa...

Orkar inte kolla på nån av videorna men sitter i en Daytona 500 sweatshirt från 08 och bara tänker att NASCAR är bland det bästa som finns, Halford är det inte.

Fredrik sa...

Robban gör det inte för mig. Jag föredrar den tyska motsvarigheten.

För övrigt känns det ganska modigt att dissa min helloweensamling just efter att du kommit ut ur sjörövargarderoben. ;) Jag ser framförm mig hur din gamla chef Robban hånade dig. Men till skillnad från dig, vänder jag ingen ryggen ;D

Se, nu verkar det som att jag är storsint. aaaah

DK sa...

Ska man vara "The metal god" så duger det inte riktigt att inte orka röra sig och sjunga samtidigt, eller att vägra kolla publiken i ögonen under en hel spelning.

Är man i så dåligt skick (lönnfet med ryggskott) att det är jobbigt att gå upp för en trappa på scenen, varför anpassar man då inte scenen efter sina förutsättningar?
Eller är det därför han kör in sin heavy metal permobil halvvägs in i setlisten nowdays?

Såg Priest ifrån första parkett senast och kunde konstatera att Halford var lika fet och välhängd som Ron Jeremy... Halford behöver anmäla sig till Biggest looser ur ren hälsosynpunkt.

Herral de Santina sa...

Fredrik: Att jämföra en livslång relation till Running Wild, med påståendet att Judas Priest bara gjort TVÅ (!!!) bra skivor, är som att jämföra Blå Blend med John Silver utan filter. Dvs: Du ÄR stark tobak på två ben.

Herral de Santina sa...

Henry: I think that’s probably because you have to run it by Goggle Translate first…

Henry sa...

Haha, I did! Of course, otherwise I wouldn't be able to say this clever/entertaining ;P

Fredrik sa...

Japp. Mina lungor kan man skrapa och få sig en redig tripp av. 8)
Jag ser inga som helst problem med mina jämförelser. De är oantasliga. :D

Skaparstigen sa...

Min 3-åring sköter stereon helt själv hemma och blandar hejdlöst ur vår cd-hylla. Men på senaste tiden har han fastnat för Turbo och återkommer ofta till den. Anser du då att han har bra eller dålig smak när det gäller Judas Priest?

Tycker också det är hemskt att beskåda sina hjältars förfall. Jag orkade inte lyssna på Pixies på över ett år efter att ha sett dem i Hultsfred. De var så... ohippa rätt och slätt att det gjorde ont i hjärtat. Och att folk som gillar Ozzy orkade se The Osbournes övergår mitt förstånd.

Herral de Santina sa...

Skaparstigen: Jag hör ju till den (snudd på) orimliga skaran som anser att vartenda Judas Priest-släpp fram till ”Painkiller” är ett måste i samlingen. Efter det går det ju ganska så rakt åt helvete.

Trots att ”Turbo” är så bespottad, är den fortfarande i runda slängar en miljard ggr bättre än ”Angel of retribution” och ”Nostradamuuus”.

”Locked in”, ”Out in the cold”, ”Hot for love” är pissbra. Titelspåret är en ornamental orgasm som mäter 9.0 på Richterskalan. Den enda låt du behöver om du ska köra jättejättefort på jättejättesmå skogsvägar i den becksvarta norrlandsnatten.

Kontenta: Din treåring är helt okej. Han har fortfarande bättre koll på läget än Rob Halford.