tisdag 30 november 2010

Krtek ve městě


Allt är bra i skogen. Djuren lever en slapp stonerlivsstil.


Då kommer storkapitalet. De hugger ner all skog och stjäl träden.


Djurens vardag förvandlas till en dystopisk, regnpinad, postapokalyptisk Amebix möter ”The Road Warrior”-verklighet. De sitter på en stubbe och gråter. Apatiska.


Genom att spela det byråkratiska spelet, lyckas djuren få en lyxig penthousevåning i den stad som vuxit upp där deras skog en gång stod. De använder den som bas för omstörtande verksamhet. Bland annat utför de direktaktioner mot massbilismen, inte helt olikt Asfaltsdjungelns indianer. Upprymda av en revolutionär stämning, springer de genom betonglandskapet vrålandes Garland Jeffreys ”Wild in the strets”. Dock hamnar mullvaden och hans vänner närmare Circle Jerks tolkning.


Medan smoggen stiger över detta metropolis. Medan leksaksindustrins insatsstyrka omringar skyskrapan och laddar sina höghastighetsvapen. Då ställer sig mullvaden på skyskrapans tak, hötter med pekfingret och vrålar: ”Fuck you Disney och era McDonalds-leksaker! Ät skit Pokémon! Dö dö dööö överkonsumtion riktad till barn! J’accuse! Viva la revolution! Viva la kottkossor! Ni tar oss aldrig levande!”

Sedan sprängs skyskrapan i ett eldmoln.

Soundtrack: ”S/t”, The Dead Ones.

4 kommentarer:

dahlberg sa...

mullvadsfilmerna torde vara de enda öststatsanimerade som nånsin kommit ut på video,alla de polska dockfilmer man såg som liten har jag inte sett röken av sen glasnost.DDR hade en sund kultursyn och gjorde mycket gott (förutom att hålla den aggressiva fascismen stången medelst mur och pulverkaffe) och som mullvad gillar jag dom.har du sett den då han upptäcker vinylen?

138 sa...

Jag såg massa när jag var liten, men minns ingen vinyl. Dock minns jag min favorit då han får ett par blåa snickarbyxor med hur många fickor som helst.

Stabilo Boss sa...

Ang öststatskvalitét: Drutten och Gena och Professor Baltazar finns på DVD nu för tiden. Mullvaden finns även i mänger på YouTube på lite olika språk(som om dom pratar).

Fredrik sa...

På tal om vad som finns på dvd, ni vet det väl redan, men om inte, Trolltyg i tomteskogen finns numera på dvd. Det är bra!