torsdag 11 november 2010

Dan Park från Umeå, a.k.a. Knarkar-Dan, a.k.a. Nazi-Dan, slår till igen


”Utanför synagogan i Rosengård i Malmö har någon satt upp en antisemitisk affisch.”

I dagens DN är Dan Park en simpel antisemit. Enligt Wikipedia är han en gatukonstnär som sysslar med ”Banksyinspirerade konstverk”.

Själv minns jag honom som lodisen som satt på Max i Umeå och orerade om specialeffekterna i ”Outbreak” och att kaffe är godare än epoxy (referens – här). Han gillade Hitler och Malcolm X och hade båda på lägenhetsväggen, samtidigt.

Sedan hakade han upp sig på uniformslagen. Det gick som det gick, och sorteras under "Nobody knows what it means, but it's provocative”.

Fundering 1: Är Dan Park, a.k.a. Dan Appelblad, den mest polisanmälda konstnären i Sveriges historia? Kan vara så.

Fundering 2: Undrar om DN Kultur vet hur man gogglar?

Soundtrack: ”Run if you can” samt ”Burning”, Accept.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bilden är iofs från centrala Malmö och inte från Rosengård (det ligger nämligen ingen synagoga där), men det är kanske inte så noga med fakta. Alla VET ju ändå att fienden sitter och smider sina ondskefulla planer i källarmoskéerna i Rosengård (apropå att inte överföra tolkningsramarna från en internationell konflikt till ett lokalt problem).

Rebecka Ahlberg sa...

Tänkte just påpeka samma sak som ovan. Jag bor hundra meter från synagogan och uppskattar spontant andelen utrikes födda i kvarteret till c:a 0,7%. MEN DE TAR VÄL BUSSEN HIT FRÅN ROSENGÅRD