fredag 19 november 2010

”You’ve got no rights/Because you are/You are the victim/You are the victim”


Snart i ett skånskt kommunfullmäktige nära dig.

Jonathan Lindborg, centerpartistisk politiker och juridikintresserad, fräser till mot alla manliga rättshaveristers främsta fiende: feminismen.

Början:
”Assange är ett offer för radikalfeminismen och för en iver att fälla våldtäktsmisstänkta.”

Slutkläm:
”Om Julian Assange har utsatts för en sexfälla från en underrättelsetjänst vet jag inte, men däremot högst sannolikt blivit offer för radikalfeminismen.”

Först definitivt ett offer. Sedan ”högst sannolik” ett offer. Eller kanske bara ett offer för sin egen bångstyriga ståkuk?

Precis som vi alla i hela Sverige är offer eftersom Centerpartiet är ett regeringsparti. Må Guds kuk ha förbarmande över våra solkiga själar.

10 kommentarer:

Emelie sa...

Fan vad den här bloggen är bra hörru, jag var tvungen att avbryta mitt tentapluggande och ägna skrämmande lång tid åt inlägget om tönten från Therion och det intensiva försvarstalet från densamme. Jädrar i min låda vad munlädret gick! Till slut satt man och led, snälla var tyst, det räcker nu. Lagom onödigt att krumbukta sig på det sättet på en sida där han aldrig kommer få några sympatier iaf. Bara gilla läget, du är inte omtyckt av alla, och du hävdade ju själv att det inte rörde dig i ryggen. Tänkte man och satte på lite BRA musik. Black Sabbath blev det visst. Keep up the good work!

Herral de Santina sa...

Tack! Missa inte Therion-Krille i ”Kobra”: http://canthateenough.blogspot.com/2010/10/crime-is-disease-meet-cure.html

Det borde ligga kvar på SVT Play.

Emelie sa...

Tack för tipset.
Kommer du ihåg att han var med i nåt debattprogram för säkert 10 år sen, säkert med surgubben numero uno Sievert Öholm, jag tror det handlade om black metal och hur farligt det var. Nåt med metal iaf, det är ju livsfarliga saker säger dom. Och där satt han iaf och sa "vi spelar inte black metal" och man undrar varför i helvete människan tackat ja till medverkan, han som är så noga med att upplysa folk om felaktiga detaljer annars. Men det kanske han har blivit bara på senare år. Sen han gick med i SD. Att redaktionen för programmet är komiskt omedvetna om musikvärlden och dess olika genrer är liksom en annan diskussion.

Herral de Santina sa...

Det är iof nästan 20 år sedan. :-) Sök på ”svar direkt therion” på Youtube.

Emelie sa...

Jahaja, nu visade det sig att jag mindes lite fel, MEN det står jag för, jag har gått på KBT. Det var ju som sagt ett par år sen... herregud. Trots det minns jag klart och tydligt att jag störde mig hårt på Johnsson redan då. Och Öholm.

Björn sa...

Är inte snubben lite väl lik Watain-Erik?

Jonathan Lindborg sa...

Rättshaverister? Vänligen läs JK-rapporten "Felaktigt dömda". Gå igenom lite tingsrättsdomar och jämför med hur hovrätterna har dömt så ser du att det allt för ofta är så att tingsrätten har fällt men hovrätten har friat. Vi har haft en JK som har pekat på problemet med oskyldigt dömda i sexualbrottsmål, som förvisso blivit idiotklassad av vissa men som också fått stöd av flera forskare.

Precis som Göran Lambertz har konstaterat finns det en lättja i svenskt domstolsväsende, en lättja med bevisvärderingen. Kravet "bortom allt rimligt tvivel" tolkas allt för liberalt men HD har precis beviljat prövningstillstånd i ett sexualbrottsmål och återigen prövas frågan om bevisföringen i den här typen av mål. Låt oss se var den domen ger.

Alla vill nog att brottslingar ska dömas, liksom jag, men däremot inte sänka beviskraven så lågt så att oskyldiga riskerar att dömas. Jag tycker att Julian Assange-fallet är ett bevis på hur det inte får gå till där just viljan att få fler våldtäktsmän dömda går före att ingen oskyldig skall dömas.

Och visst är det inte populärt att slåss för rättssäkerheten, men jag föredrar att inte dras med i någon populism.

Herral de Santina sa...

Ja, se denna förbannade feminism som övertygat tonvis med kvinnor att anklaga oskyldiga män för våldtäkt än till höger, än till vänster. Man vet ju hur det är: de ligger med någon, sedan ändrar de sig dagen efter. Då är det så enkelt att, tja, bara anmäla snubben för våldtäkt. Det finns ju så mkt att tjäna på det - prestige, gott anseende och, inte minst, reda kontanter.

Se, så arbetar de, dessa förbannade feminazis.

Jonathan Lindborg sa...

Ingen säger att det finns någon feministisk sammansvärjning som gör allt de kan för att sätta dit oskyldiga män, men samtidigt är det väl naivt och önsketänkande att påstå att det inte finns de kvinnor som faktiskt ljuger. Och vi kan knappast börja förutsätta att alla våldtäktsmisstänkta är skyldiga, utan principen om att man är oskyldig tills motsatsen är bevisad måste självklart fortsätta gälla.

Däremot finns det en stark vilja i samhället att få fast våldtäktsmål, ty sexualbrott anses av folk vara särskilt avskyvärda - särskilt om det är mot barn. Det är förstås helt i sin ordning - det är avskyvärt och vridrigt och de som har gjort sig skyldiga ska förstås fällas. Men som i alla andra mål finns det de som blir åtalade som är oskyldiga. Sexualbrott utgör inget undantag.

Ingen får bli dömd på förhand eller utan att bevisning finns så att det verkligen är "bortom allt rimligt tvivel". Ska man se det ur ren ideologisk synvinkel finns det radikalfeministiska influenser som är tämligen hatiska mot män och som minska på beviskraven i de här målen. De påstår att det förs ett könskrig och att kvinnor ständigt förtrycks, när istället det är dem som förtrycker. Ingen kan veta helt säkert om Julian Assange har begått något brott, men jag är inte övertygad efter alla oansvariga svängningar hos åklagarna. De vänder kappan efter vinden och ärendet går sina rundor på det mest egendomliga sätt och all cirkus förorsakar stor skada på Julian Assanges integritet. Jag menar att i det här fallet har ivern att få fast våldtäktsmän gått för långt.

Fredrik sa...

"Och visst är det inte populärt att slåss för rättssäkerheten, men jag föredrar att inte dras med i någon populism."

hahahahahahahahahahahahahahahaha

hahahahahahahahahahahahahahahaha

Jonathan: kill yourself, som jag brukar säga, det är inte botemedlet till cancer som försvinner.

Å andra sidan är han med i samma parti som Hanna Wangelius, kvinnan som anser att man skall legalisera sexköp, och stolt skulle stödja sitt barn (som hon givetvis inte har) om dennes dröm var att sälja sex.

Dags för skottpengar på nyliberaler. Nu.