tisdag 9 november 2010

”Kaffe, kaffe/Det är min största last/Kaffe, kaffe/I detta är jag fast”

”Ska republiken segra, så får det på något sätt inte ske på bekostnad av självaste kungen. Och definitivt inte med hjälp av argument som fråntar kungen hans grosshandlarprivilegier.”

Malin Ullgren levererar den enda vettiga analysen av kaffeflickorna vs. pajasen/horbocken som är ”vår” regent, som jag läst. Kudos, Malin. Inte minst för användandet av ordet grosshandlarprivilegier”.

”Chrispinsson antyder att biografikällornas vandel är tunga argument mot deras trovärdighet:
’Här finns ett okänt antal kvinnor i fyrtio–femtioårsåldern, bland dem en före detta modell som själv beskrivit sig som hemlös efter sina drogproblem. Deras uppgifter måste naturligtvis få bli offentliga, sedan får varje människa själv göra sin bedömning av trovärdigheten i upphovsmakare och källor.’
Vad betyder den här meningen? Den insinuerar att en före detta fotomodell som haft ett jobbigt liv inte kan vittna tillförlitligt om sina sexuella erfarenheter. Ett klassisk avfärdande, rent av äktviktorianskt.


John Chrispinsson tappar monokeln av indignation över denna uppstudsighet från den smutsiga pöblens massor. Vet hut, för bövelen! Successionsordningen über alles!

8 kommentarer:

Syn City sa...

En munk till kaffet, som påven sa...

Även om artikeln i sig är intressant, kan jag inte låta bli att undra när dessa händelser i sig utgjorde det enskilda ögonblick i dessa unga flickors "karriärer" som definierade dem som förtryckta?

Man kan tolka in vilket maktförtryck och mansgriseri i kungahuset man vill, men på vilket sätt är Kungen och hans kamratled av vattenkammade promillejägare annorlunda från vilken jävla snickarverkstad i kungariket Sverige som helst?

Tonåriga tjejer som vill bli fotomodeller till vilket pris som helst utgör en risk för sitt eget omdöme? Check. Feta gubbar med passerat bäst-före-datum som nyper rumpa om de får chansen? Check.

Om det är något som är helt befriat från klasstillhörighet, så är det cancer och gubbsjuka. Inte alla drabbas, men det uppträder överallt i samhället.

Och när man slaktat den heliga kon Carl Gustav, så undrar man när de kommer gräva upp liket Palme. Det spökar på de socialdemokratiska kursgårdarna runt om i landet. Ordentligt.

138 sa...

Här haglar det briljanta formuleringar. Först ”grosshandlarprivilegier” och nu ”vattenkammade promillejägare”. Kudos.

Skillnaden mellan Gubbtolvan samt valfritt VD-crüe, och Roffe på snickeriet (eller du och jag, för den delen) är väl att vi inte lika lätt kan behandla människor som handelsvaror. Som hämtpizza.

”Man kan tolka in vilket maktförtryck och mansgriseri i kungahuset man vill”

Kungahuset ÄR maktförtryck och mansgriseri. Där finns inget att tolka in. Monarkins själva grundförutsättningar är förtryck.

Om Palme vet jag inget, men jag är inte förvånad. Finns inte en människa på maktposition som inte använt sina jedikrafter för att utnyttja, ljuga och bedra.

”Power corrupts, absolute power corrupts absolutely”. Eller:

”In your room, love’s spread
In fiction days, you lie
In your room, love’s spread
In the every night, you're a fucker!!!

Fuck off lovers, you must fall
Fuck off lovers, pussy cat
Fuck off lovers, you just fall
Fuck off!!! You’re a liar”

Dock: Sågande bok om Palme = extreeemt stark tobak.

Syn City sa...

jag är inte rojalist, men jag ser hellre att vi avskaffar bingo rimér än kungahuset...

han är führer över hämtpizzornas land

138 sa...

Av mitt senaste inlägg att döma, är det uppenbart att jag inte håller med. Iof kan vi inte rösta bort Bingo heller.

Däremot kanske vi kan droga honom, rulla in honom i en matta, och Fedex:a honom till Nordkorea?

Syn City sa...

av de flesta inlägg på din blogg att döma, menar du ;)

kungen är ju ändå grävmaskinist i hjärtat. en sann arbetare i själen således. säg den grävmaskinist som inte skulle vilja ha flickor till kaffet.

jag håller med om att kungahus är en anakronism, men bingo och vad han står för, är en produkt av det moderna samhället som fortsätter förakta och utnyttja småflickor. jag vill påstå att han t o m demokratiserar fenomenet, så att fler ska kunna göra det. och göra det legitimt.

coco, noppe och de andra seriefigurerna runt kungen har inte ett uns av makt där strandvägen tar slut. bingo däremot får estnisk trafficking att se sexig ut.

DET är stark tobak. kungahuset är nikotinplåster med mintsmak i jämförelse.

men visst, skickar du aset till nordkorea, så kan vi dela på fakturan ;)

Anonym sa...

Ett norrländskt mörker blev en aning ljusare då denna textrad ifrån mäktiga bandet Rövsvett dök upp som rubrik. Det blir nog en sväng "fatal farts" när man kommer hem från kneget. Tack för en läsvärd blogg.

/Hatpastorn

138 sa...

”bingo däremot får estnisk trafficking att se sexig ut.”

Jag skulle skratta utombords åt formuleringen om det inte vore för att det är sant, och sinnessjukt tragiskt.

Min sekreterare för alla ärenden gällande bekämpandet av orimlighet kontaktar dig för din del i mattan/kackerlackan till Nordkorea.

138 sa...

Hatpastorn: Tack detsamma, käre kollega och spridare av ofrivillig black metal-humor.